Mi lehet az oka annak, hogy rámjön a mosóhasználat (mindkét értelemben) mihelyst elhagyom a házat?
-21N-
3 éve kezdődött a probléma. Azt vettem észre magamon, ha gyalog, vagy akár kocsival megyek valahova, 10-15 perc után már azon gondolkodom, vajon hol van a legközelebbi elérhető mosdó.
Eleinte azt hittem, elfelejtettem elmenni a mosóba indulás előtt, mára azonban a megszokott rutin után is rámjön ez a kényszer.
Bár gyaloglás/kocsiban ülés közben is érzem, igazán csak akkor van probléma, amikor beérek a boltba, plázába, postára, stb. Az utóbbi pár hónapban nemhogy rámjön a dolog, hanem az a fura, csiklandós, gyomormozgást is érzem, amit akkor szokott az ember, amikor már a wc-n csücsül.
Egyre többször előfordul, hogy visszafordulok út közben, avagy rohamosan keresnem kell egy elérhető mosdót. Sőt, már kétszer a boltból is ki kellett mennem. A legfuráb az, ha kiérek a boltból, illetve a háztól már csak 5-10 percre vagyok, a gyomrom lenyugszik.
Ha nyilvános mosdót használok, hiába van rajtam akkora kényszer, alig jön ki valami (hiszen indulás előtt is elvégzem a dolgom), a érzés mégis olyan, mintha tele lenne hólyagom. Valamint többször előfordult, hogy ment a hasam (csak akkor, ha nem fordulok vissza a kényszer közben, hanem a nyilvános mosdó opciót választom).
Hihetetlen kellemetlen, és ciki, amikor eluralkodik rajtam ez az érzés, és szerintem egyértelmű mások számára is, miért szokott az ember ennyire kisietni valahonnan...
Sokszor, már a víz is lever, illetve a torkomban érzem a szívdobogásom a pániktól, ami ilyenkor rámjön. Hiszen az ember nem akarja összecsinálni magát mindenki előtt.
Voltam nőgyógyásznál, illetve a körzeti orvosom bélgyógyász, ők nem találtak problémát. Azt mondták, gyomorideg, azonban a probléma hamarabb jött, mint az idegesség, amit kiváltott. Bár biztos vagyok benne, hogy a stressz rátesz pár lapáttal. Sokat nem tudtak segíteni.
Az étkezésemre figyelek, egészségesen táplálkozom, nem ritkán, sőt sokszor hagyom el a házat, bár mostanában egyre kevésbé van kedvem.
Kérem, ne viccelődjenek ezzel, mert eléggé kezdi tönkretenni az életemet ez a probléma. Valakinek van bármi ötlete, tanácsa?
Köszönöm előre is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!