Mitől lehet valaki rákos? Mi a leggyakoribb dolog ami ezt okozza?
Nem vagyok onkológus, de én így látom:
A sejtújratermelődésnél mindig keletkeznek selejtes sejtek, amit egy védelmi tendszer felkutat és megsemmisít. Ez a rendszer idősebb korban kevésbé hatékonyan végzi a munkáját. Ezért van, hogy időskorban gyakoribb a rák kialakulásának esélye. Szerintem ez is egyféle immunrendszer.
Ezek a hibás sejtek elveszítik a kapcsolatot a szervezettel, és kezdenek el szaporodni, minden ok nélkül.
Ennek a védelmi rendszernek a működését befolyásolja a külső - étkezés - és belső - genetika - tényezők összessége.
:)
A stressz nem vált ki rakot, nem értem ezt honnan szeditek.
Genetika az első tényező de bármi lehet, nem megfelelő étkezés vagy éppen változatlan étkezés, ismerősömnek a miomaja okozta ami egy teljesen jóindulatú daganat, végül kiderult hogy csontrakos. Sajnos későn ment el orvoshoz
A stresszt, "meg hasonlókat" gondolom azért hiszik sokan, mert abban reménykednek: "ha nem stresszelnek, nem lehetnek rákosak"...
Mégiscsak van valamiféle oka, hogy a kutatók azoknak a pár ritka állatoknak szentelnek különösen figyelmet, amelyekben nem tud kialakulni (vagy meglehetősen ritkán) rák. Ez azt vonja maga után, hogy kevés ilyen állat van. Innentől kezdve a stressz-elmélet meg a lelki okok és hasonlók nem azt mondom hogy teljesen hamisak, de csak részben igazak. Én is hallottam olyanról, aki mindig elfojtotta érzelmeit, önmagát háttérbe szorítva másokat szolgálva élt, fiatalon meghalt rákban stb, a lelki tényező szerepét teljesen nem vitatom, viszont a "100% lelki tényező" nincs így sajnos.
Igazából félnek a ráktól, az autoimmun és egyéb krónikus betegségektől
+
Valamennyire egészségesen élnek (sport, étkezés, stresszkezelés)
->
Szeretnék azt hinni, hogy azt érinti a kór, aki nem figyel oda magára
->
Őket nem fogja érinteni a kór.
Ennyi a pszichológiája szerintem.
Szerintem is teljes mértékben úgy van, ahogy leírtad (előző).
A pszichológiai elméletek alátámasztására születnek különféle tudományosnak vélt megközelítések is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!