Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mentősök! Mik a leggyakoribb...

Mentősök! Mik a leggyakoribb esetek amihez kikell menetek egy nap? És mi az ami nagyon ritkán van?

Figyelt kérdés

2018. jan. 6. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Ilyen egyszerűen nem igazán lehet kijelenteni 1-2 dolgot, nagyban függ a földrajzi elhelyezkedéstől (pl. autópályák, nagy forgalmú utak mellett több a baleset, mint egy kisvárosban), és persze az sem mindegy, milyen típusú mentőegységet nézünk.

Míg egy mentőgépkocsinak sajnos túl gyakran jut részeg (egyéb baja nincs, mentőellátást nem igényel), addig egy eset/rohamkocsinak sokkalta komolyabb feladatok jutnak. Mifelénk elég gyakori egyébként a "mellkasi fájdalom" bejelentés, annak sokféle kimenetelével.

Újraélesztés valamikor kijut egy nap több is, valamikor meg napokig nincs. Szóval A-Z-ig bármi jöhet, két ugyanolyan eset nincs.

2018. jan. 6. 21:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2018. jan. 6. 22:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Viszont szerintem általánosságban elmondható, hogy mindenki a balesetek miatt fél belevágni a mentőzésbe, hogy a vér látványa... pedig jóval több a belgyógyászati megbetegedés. És nem a vér látványa, hanem az emberi szagok elviselése a nehezebb. Meg a fertőzésveszély.
2018. jan. 7. 16:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, ezzel egyetértek én is.
2018. jan. 7. 17:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Engem nem zavarna a vér látványa, pont azon gondolkodtam, hogy mentősnek jó lennék-e... :)
2018. jan. 7. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha gondolod írj privátot, aztán elbeszélgethetünk a mentőzésről. :)
2018. jan. 7. 22:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, nem a vér látványa a sok. Mondjuk egy példa: Kisebbséghez mész ki, düledező épület, a fogadtatás nem éppen szívélyes, bent kosz, bűz, fény nincs. A napok-hónapok óta mosdatlan beteget kell gyógyintézetbe szállítanod, aki napok óta nem kelt ki az ágyból. Felfekvéses, gangrénás(ak) az alsó végtagja(i) és maga alá piszkítva. Mindezt meglátva nagyokat nyelsz. A szagokról nem is beszélve! És talán említenem sem kell, ez lehetséges, hogy nem is fikció...
2018. jan. 10. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!