Magyarországon mik a leggyakoribb/legnépszerűbb kábítószerek a fiatalok (14-30 évesek) körében?
Úgy tudom, a "rendes" fű (THC tartalmű) és a biofű/herbál (egy designer drog) vezeti a listát, találtam is egy cikket ( [link] De nekem ennyire részletesen nem kéne.
Csak egy kisalőadáshoz, hogy mik a népszerűek a fiatalok körében, nem szakdolgozatot írok belőle. Általában a drogozás hátrányairól szól és a 3-4 leggyakoribbat szeretném kifejteni bővebben.
1. Kakaóbab: röviden, a benne lévő anyagok olyan biokémiai folyamatokat indítanak be, amik más drogoknál is lejátszódik + hatásilag stimuláns vegyületeket is tartalmaz./ Cukor: igaz, ez nem drog, de úgyan olyan addiktív, még vitatott, hogy fizikai vagy lelki eredetű a függőség amit okoz. Biokémiailag és neurobiológiailag is vizsgálják még.
2. Koffein (külön kiemelve, mivel a kakóbabban is megtalálható)
3. Alkohol
4. Nikotin
Amire Te kíváncsi vagy:
1. Bio (számtalan kombináció)
2. Spuri (speed)
3. Eki (extasy)
4. Fű
Mint budapesti 20eves sajnos a temaba jartas inkabb igy rangsorolnam azt amire kivancsi vagy:
1,fű
2,speed
3,eki
4,gomba
Ezekre van a legnagyobb kereslet az nagyjabol ebbe a sorrendbe, mert ha valaki lentebb vasarol nagyreszt fuvet is fog hozza venni, mert a mellekhatasokat eltudja nyomni es a pozitivat kiemeli.
Budapesti gimnazistaként a tapusztalatom:
fű,eki,spé,gomba,papír,kóla
Tudom nem mai kérdés. De
Haska
Eki
Spur
Gomba
Ketamin
Mert már szinte mindenki csak hasist szív szinte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!