Két Covid fertőzés a memóriámat teljesen taccsra vágta. Van visszaút?
30 évesen olyan feledékeny vagyok mint egy 60 éves.
Gyakorlatilag szinte mindent elfelejtettem amit valaha tanultam. Amit újonnan tanulok az nem is rögzül a rövid távú memórián kívül sehol.
Folyamat jegyzeteket hordozok magammal, hogy a munkám végezni tudjam.
Félek kirúgnak.
Van visszaút?
Használod az agyad és bízol benne, hogy javul.
Én valami olyasmit csinálnék, aminek haszna is van, pl: idegen nyelvű szavakat tanulnék, de lehet vers és dalszöveg is..
Nekem átmeneti, 2 hetem volt ilyen covid alatt. Multitaskingban mindig szar voltam szóval az tovàbbra is rossz, de egyèbkènt minden visszàllt normálba. Maximum 1 hónapom telt el ilyen szenvedésben.
Jobbulást neked is és kitartást!
"Folyamat jegyzeteket hordozok magammal, hogy a munkám végezni tudjam. Félek kirúgnak."
A jegyzetelés jó megoldás. Próbáld emellett szorgalommal emelni az értékedet. Nem lesz könnyű, de sokszor csak ilyen lapokat oszt az élet.
És talán lesz még javulás. Próbáld figyelemmel kisérni, hogy mire jutnak a long-covid kutatások. Hogy ez egy a betegség miatt okozta elhalás, egy autoimmunreakció vagy lappangó vírusok következménye. Ha az utóbbi bizonyosodik be, akkor egy további, esetleg omikron-specifikus oltás javíthat a helyzeten.
Egyébként próbálhatsz neurologushoz fordulni, aki esetleg tud általános, agyműködést támogató gyógyszereket javasolni. Covid specifikus gyógymódot most még biztosan nem tud.
5
Igen, csak akkor még nem tudtuk, hogy a vírus lényeg nem az akut tünetei hanem a krónikusak. Kutya nem beszélt róla, hogy ez krónikus betegség.
5
“ És talán lesz még javulás. Próbáld figyelemmel kisérni, hogy mire jutnak a long-covid kutatások. Hogy ez egy a betegség miatt okozta elhalás, egy autoimmunreakció vagy lappangó vírusok következménye. Ha az utóbbi bizonyosodik be, akkor egy további, esetleg omikron-specifikus oltás javíthat a helyzeten.”
Figyelem de nem nagyon jut semmire, fogalmuk sincs.
Olyan teória is van miszerint az apró vérrögök okozzák, ezért néhány magán klinika vállal “vértisztítást” amivel állítólag kiszűrik ezeket a vérrögöket majd visszavezetik a tiszta vért. Beszámolók alapján működik. Viszont nem ajánlják a mainstream orvosok mivel nem volt klinikailag letesztelve a biztonságossága és hatásossága, ami ugye minimum 10 év és 100 millió dollár és az emberek szenvednek mindaddig.
8
Attól még igaz, hogy ez krónikus, hivszerű technikai vívmány, ördögtől való kis dög.
Szerintem beszéltek, csak ugye nem ezen volt a hangsúly eleinte, hanem, hogy éld túl.., de azért már emlegették viszonylag korán, hogy az érrendszer és az idegrendszer is kap egy pofont tőle.., fantomszaglás, vérrög stb..
Viszont nem kell itt technikai vívmányokat emlegetni, van pár régi dög is, ami csuda dolgokra képes..
pl: bárányhimlő -> övsömör , ami aztán a szem környékén kijön néhány szerencsésnél .. és akkor akár a szaruhártya is károsodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!