Mit tudnak csinálni, ha a protonpumpa-gátló hatására jelentősen rosszabbodik a reflux?
Megemelik a dózist? Ha igen, az veszélyes? Állítólag veszélyes gyógyszer (bár sohasem volt mellékhatása nálam, csak nem is használt sohasem, két másik alapbetegségemet mondjuk ronthatja).
Vagy adnak mellé másfajta gyógyszert is, ami szintén a szervezetet kevesebb gyomorsav termelésére kényszeríti, csak másképpen?
Megyek vissza az orvoshoz, csak magánban is várni kell erre 1 hónapot.
Egyébként miért növeli a gyógyszer a csonttörések esélyét? Mit csinál? Rontja a csontsűrűséget? Ezt mi által?
Meg a műtét,mást nem lehet csinálni,nem csak a fekély a baj,lehet nyelőcső szűkület is ami lehet enyhe vagy komoly,van hogy ballonos tágításra van szükség,ami meg megintcsak komplikációkat is okozhat,jó lenne ha meggyógyulna a gyógyszertől de lehet kell a műtét,én csak ennyit mondok,menj utána mindenképpen.
Jobbulást!
Eljutottam az orvoshoz, írt egy gyengébbet, ami nem PPI, hanem más elven kényszeríti a szervezetet kevesebb sav termelésére, közölte, hogy nincs más ötlet az eszköztárában. Szerinte ez a fajta reflux nem műthető. Ahogy rákérdeztem a HP baktériumra, kinyögte, hogy náluk nincs kilégzéses teszt és igen, a gyomortükrözésem így, mintavétel nélkül nem zárta ki a jelenlétét, javasolja, hogy csináltassam meg, 20 ezer forint. (Miből gondolják, hogy az embernek van ennyije?)
Szóval ez a mai magyar magán egészségügy.
Ahogy 2010-2012 környékén az állami kezelte a refluxomat, az ennél is jóval tragikusabb.
Vagy a protonpumpa-gátlókat nem bírja a szervezetem, vagy kifejezetten az Emozult.
Már ma jobban vagyok, tegnap este az új gyógyszert vettem be.
Vajon HA tünetmentesít, akkor ez is gyógyítja a fekélyt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!