Mit tudnak csinálni, ha a protonpumpa-gátló hatására jelentősen rosszabbodik a reflux?
Megemelik a dózist? Ha igen, az veszélyes? Állítólag veszélyes gyógyszer (bár sohasem volt mellékhatása nálam, csak nem is használt sohasem, két másik alapbetegségemet mondjuk ronthatja).
Vagy adnak mellé másfajta gyógyszert is, ami szintén a szervezetet kevesebb gyomorsav termelésére kényszeríti, csak másképpen?
Megyek vissza az orvoshoz, csak magánban is várni kell erre 1 hónapot.
Egyébként miért növeli a gyógyszer a csonttörések esélyét? Mit csinál? Rontja a csontsűrűséget? Ezt mi által?
A háziorvosomnak konkrtén megkérdőjelezhető a szaktudása....
De már lassan ebben a magánban is sok orvosnak...
100/65-ös vérnyomással, 55-ös pulzussal és ilyen szempontból kitűnő étkezés mellett 7 körüli koleszterinnel nekem is gyanús a pajzsmirigyem laikusként, ráadásul a TSH-m se volt szép legutóbb, úgy, hogy tudom, hogy önmagában semmit se jelent.
Ősszel néztek fT3-at, fT4-et és ennyi.
A háziorvosom anno maga kezelt PPI-vel, vérből nézett helicobactert csak és a gyomortükrözés fel se merült. Tehát a legkevésbé sem bízom benne, hogy beutaljon állami gasztroenterológushoz, mert a magánban történő kezelés nekem fura. (Tényleg fura a 4 hónapos gyógyszerezéssel és azzal együtt, hogy az orvos maga riogat a gyógyszerrel.. :D )
Hát keress másik háziorvost.
Itt tudod megnézni, hogy ki mit tud: [link]
Családtagom is nála van és ő vele vizsgáltatja ki magát, mert neki nincs Medicover lehetősége. Így ciki lenne otthagyni.
Amúgy az államit Magyarországon kerülném.
Létezik, hogy gyomortükrözés alapján az egyik orvos szerint nincs az a baktérium és mintát se kell venni és két másik orvos se kérdőjelezi meg és egyiküknek sincs igaza?
Hány éves vagy?Van nyelési nehezítettség,étel visszaáralmlás vagy mellkasi fájdalom?Pontosan mikor diagnosztizálták a nyelőcsőfekélyt?
Amúgy van antireflux műtét is súlyos esetben.
Ma EGÉSZ NAP!!!! rosszul voltam, vagyok, egyértelműen a víztől is.
A PPI óta ilyen durva. Nyilván előtte is rossz volt, azért lehet fekélyem is, de ennyire... NEM, közel sem.
29 vagyok.
Nyelési nehezítettség nincs.
Ételvisszaáramlás néha.
Mellkasi fájdalom gyakran és gyakran hátba, 1 pontba sugárzó fájdalom. Főleg ez már több, mint 10 éve.
Áprilisban volt a gyomortükrözésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!