Orvosok! Hogyan kezelitek jól a hipochonder, öndiagnosztizáló betegeket?
Az orvosira járok, de már most meggyűlik a bajom a rengeteg öndiagnosztizáló pszeudopácienssel, akik azt hiszik, hogy jobban tudják, mint én vagy a háziorvosuk, hogy mi a bajuk.
Mindig nagyon dühös leszek és nehezen tartom vissza az indulataimat, de nem is akarom nagyon kioktatni az ilyen embereket.
1. csoport: olyan influenszereket követnek, akiknek semmiféle tudásunk sincs a vitaminokról, de minden sz*rt kilóra vásárolnak, mert XY celeb ezt és azt mondta. Rosszabb esetben, a tanácsukra különböző diétákat kezdenek el csinálni, ami miatt leromlik az egészségük.
2. csoport: mindent pszichés okokra vezetnek vissza, nekik nem kell vaskiegészítő, hiszen az anémiájukat csak a stressz okozza. Az istenért sem akarnak kivizsgálást, miközben egyértelműen valamiféle felszívódási zavaruk van.
3. csoport: inkább elmennek a természetgyógyászokhoz. Hallottam olyan esetet is, amikor az onkobetegek nem akarták az időben felfedezett rosszindulatú elváltozást kemoterápiás úton kezelni, a végén pedig belehaltak.
Hogyan kezelitek ezeket a helyzeteket? Nem tudom megállni, hogy ne kapjanak tőlem leb*szást, bármennyi nem professzionális.

Én hipochonder vagyok. Minden szarral elmegyek orvoshoz, mert úgy vagyok vele, inkább menjek százszor feleslegesen, mint egyszer későn. Viszont : bár sokszor vizionáltam mindenféle marhaságot, arról soha nem szóltam semmit, hogy én mit,, net-diagnosztizáltam" magamon. Szépen meghallgattam az orvost, és elfogadtam amit mondott.
Jogász vagyok és velem is előfordul, hogy laikuson olvastak ezt-azt, és majd jobban tudják, mint én,közben meg akkora marhaságokat magyaráz, hogy a plafon leszakad. Tudom mennyire irritáló tud lenni, mikor egy hozzá nem értő ugat a dolgodba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!