Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Orvosok! Hogyan kezelitek jól...

Orvosok! Hogyan kezelitek jól a hipochonder, öndiagnosztizáló betegeket?

Figyelt kérdés

Az orvosira járok, de már most meggyűlik a bajom a rengeteg öndiagnosztizáló pszeudopácienssel, akik azt hiszik, hogy jobban tudják, mint én vagy a háziorvosuk, hogy mi a bajuk.

Mindig nagyon dühös leszek és nehezen tartom vissza az indulataimat, de nem is akarom nagyon kioktatni az ilyen embereket.

1. csoport: olyan influenszereket követnek, akiknek semmiféle tudásunk sincs a vitaminokról, de minden sz*rt kilóra vásárolnak, mert XY celeb ezt és azt mondta. Rosszabb esetben, a tanácsukra különböző diétákat kezdenek el csinálni, ami miatt leromlik az egészségük.

2. csoport: mindent pszichés okokra vezetnek vissza, nekik nem kell vaskiegészítő, hiszen az anémiájukat csak a stressz okozza. Az istenért sem akarnak kivizsgálást, miközben egyértelműen valamiféle felszívódási zavaruk van.

3. csoport: inkább elmennek a természetgyógyászokhoz. Hallottam olyan esetet is, amikor az onkobetegek nem akarták az időben felfedezett rosszindulatú elváltozást kemoterápiás úton kezelni, a végén pedig belehaltak.

Hogyan kezelitek ezeket a helyzeteket? Nem tudom megállni, hogy ne kapjanak tőlem leb*szást, bármennyi nem professzionális.

2022. jún. 11. 15:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindig mindenkit meggyőzni az igazadról, ha látod, hogy esélytelen. Majd egy idő után rájössz:D

Én szépen kulturáltan elmagyarázom nekik a dolgokat, és ha ennek ellenére hülye, akkor így járt. Leírom, szépen leppaírozom, hogy én felvilágosítottam, ő meg nem kérte a kivizsgálástÍ/kezelést és kész.

Én szeretek segíteni, csak ahhoz nem árt, hogy a másik is akarja. A meggyőzésbe is hajlandó vagyok energiát fektetni, de nem a végtelenségig.

2022. jún. 11. 15:09
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Erdekes a kerdes, követem..

Itt a gyk is tele van hipochonerekkel...

Pl. a pulzusmániások v a rögtön rákot vizionálók...

2022. jún. 11. 15:14
 3/12 A kérdező kommentje:
1: felnőtt pácienseknél még tolerálhatóbb a zagyvaság, de ha a gyerekeikkel is ezt csinálják, akkor már nem. Hiába adsz receptet, nem fogja kiváltani gyerekének.
2022. jún. 11. 15:23
 4/12 anonim ***** válasza:
32%
Na akarj istent játszani... az anémiája lehet pl. attól a vérnyomáscsökkentőtől is, amit felírtál neki
2022. jún. 11. 17:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Lol. Azért, mert neked, szubjektíven rossz tapasztalataid vannak az orvosokkal, attól még léteznek normálisak is, akik a betegek egészségét tartják elsőrendűnek.

Egyébként akinek magasvérnyomás-betegsége van, az jobban jár a vérnyomáscsökkentővel, mint egy stroke-val. A vashiány pedig könnyen pótolható vastartalmú készítményekkel. De te biztosan jobban tudod...

2022. jún. 11. 17:14
 6/12 anonim ***** válasza:
32%

"A vashiány pedig könnyen pótolható vastartalmú készítményekkel"

A székrekedés meg megszüntethető Dulcolaxszal...

A lényeg, hogy szedjen az ember valamit a mellékhatás mellékhatására is:DD "Mind a gyógyszergyártók kezében vagyunk"

2022. jún. 11. 17:16
 7/12 A kérdező kommentje:

Gondolom troll vagy, aki unatkozik, vagy valamilyen elmeháborodott konspihívő.

Bárhogyan is, egy laikus ne szóljon bele az orvos dolgába, mert nem ért hozzá.

2022. jún. 11. 17:23
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Igaz-e az, hogy szerződést íratnak veletek a gyógyszergyártók az egyetemi éveitek alatt?

Miért nem akarjátok MEGGYÓGYÍTANI az embereket? Miért a tüneteiket kezelitek jó pénzért? Mert ha mindenki egészséges lenne, nem lenne munkátok?

2022. jún. 11. 17:23
 9/12 A kérdező kommentje:
Egy perc energiát sem fordítok az elmebetegek kérdéseire, de arra igen, hogy feljelentselek.
2022. jún. 11. 17:26
 10/12 anonim ***** válasza:
55%
Kérdezni lehet, nem? Akkor azt kell válaszolni, hogy nem, nem igaz:DD Tájékozatlan vagyok a témában és kérdeztem, bocsika:P
2022. jún. 11. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!