Orvosok! Hogyan kezelitek jól a hipochonder, öndiagnosztizáló betegeket?
Az orvosira járok, de már most meggyűlik a bajom a rengeteg öndiagnosztizáló pszeudopácienssel, akik azt hiszik, hogy jobban tudják, mint én vagy a háziorvosuk, hogy mi a bajuk.
Mindig nagyon dühös leszek és nehezen tartom vissza az indulataimat, de nem is akarom nagyon kioktatni az ilyen embereket.
1. csoport: olyan influenszereket követnek, akiknek semmiféle tudásunk sincs a vitaminokról, de minden sz*rt kilóra vásárolnak, mert XY celeb ezt és azt mondta. Rosszabb esetben, a tanácsukra különböző diétákat kezdenek el csinálni, ami miatt leromlik az egészségük.
2. csoport: mindent pszichés okokra vezetnek vissza, nekik nem kell vaskiegészítő, hiszen az anémiájukat csak a stressz okozza. Az istenért sem akarnak kivizsgálást, miközben egyértelműen valamiféle felszívódási zavaruk van.
3. csoport: inkább elmennek a természetgyógyászokhoz. Hallottam olyan esetet is, amikor az onkobetegek nem akarták az időben felfedezett rosszindulatú elváltozást kemoterápiás úton kezelni, a végén pedig belehaltak.
Hogyan kezelitek ezeket a helyzeteket? Nem tudom megállni, hogy ne kapjanak tőlem leb*szást, bármennyi nem professzionális.

Nem kell mindig mindenkit meggyőzni az igazadról, ha látod, hogy esélytelen. Majd egy idő után rájössz:D
Én szépen kulturáltan elmagyarázom nekik a dolgokat, és ha ennek ellenére hülye, akkor így járt. Leírom, szépen leppaírozom, hogy én felvilágosítottam, ő meg nem kérte a kivizsgálástÍ/kezelést és kész.
Én szeretek segíteni, csak ahhoz nem árt, hogy a másik is akarja. A meggyőzésbe is hajlandó vagyok energiát fektetni, de nem a végtelenségig.

Erdekes a kerdes, követem..
Itt a gyk is tele van hipochonerekkel...
Pl. a pulzusmániások v a rögtön rákot vizionálók...

Lol. Azért, mert neked, szubjektíven rossz tapasztalataid vannak az orvosokkal, attól még léteznek normálisak is, akik a betegek egészségét tartják elsőrendűnek.
Egyébként akinek magasvérnyomás-betegsége van, az jobban jár a vérnyomáscsökkentővel, mint egy stroke-val. A vashiány pedig könnyen pótolható vastartalmú készítményekkel. De te biztosan jobban tudod...

"A vashiány pedig könnyen pótolható vastartalmú készítményekkel"
A székrekedés meg megszüntethető Dulcolaxszal...
A lényeg, hogy szedjen az ember valamit a mellékhatás mellékhatására is:DD "Mind a gyógyszergyártók kezében vagyunk"
Gondolom troll vagy, aki unatkozik, vagy valamilyen elmeháborodott konspihívő.
Bárhogyan is, egy laikus ne szóljon bele az orvos dolgába, mert nem ért hozzá.

Igaz-e az, hogy szerződést íratnak veletek a gyógyszergyártók az egyetemi éveitek alatt?
Miért nem akarjátok MEGGYÓGYÍTANI az embereket? Miért a tüneteiket kezelitek jó pénzért? Mert ha mindenki egészséges lenne, nem lenne munkátok?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!