Lesz a napokban egy kisműtétem, ami altatásban fog zajlani. Érettségire készülök és emelett a jogsit is csinálom, de semennyire nem tudok ezekre koncentrálni, mert teljesen elkönyveltem magamban, hogy én nem
fogok felébredni.
Szerintetek erre mennyi esély lehet? (Természetesen tudom, hogy senki sem fogja tudni nekem megmondani, hogy mi lesz velem, de már nem tudom magamban tartani.)
Az altatás biztonságosabb mint az érzéstelenítés , ill ilyenről én nem hallottam hogy valaki ne ébredt volna föl.
2022. máj. 21. 20:40
2/13 anonim válasza:
Elmondhatod a nővérnek/dokinak hogy nagyon félsz, szoktak egy kis nyugtatót adni. Teljesen átérzem.
Ez a legrémisztőbb része, de ne aggódj, nagyon hamar megvan. Az altatásból és a műtétből annyit észlelsz majd, hogy bealszol, egy pillanat múlva hopp már ébredsz is.
2022. máj. 21. 20:40
3/13 anonim válasza:
Szerencsésebb lenne a tanulásra koncentrálni és agyban félre tenni ezt az altatás gondolatot, mert fel fogsz ébredni az altatásból, de az elpazarolt nem tanulással töltött időt nem fogod visszakapni.
2022. máj. 21. 20:42
4/13 anonim válasza:
csak minden 100 ezredik altatott beteg meghal
Reménykedj hogy ne te legyél a 100 ezredik és nem lesz semmi baj:)
2022. máj. 21. 20:42
5/13 anonim válasza:
Aneszteziologussnal voltal mar? Tole tudsz kerdezni barmit, engem nem altattak volna, csak gerincvelobe adtak volna erzestelenitest labmutetnel, en kertem mutet elejen hogy altassanak is, nem akarom se latni se hallani az egeszet. Annyira paraztam elotte, hogy konnyes volt a szemem, de nagyon rendesek voltak, mondtak szamoljak el 10-ig, na kb 3-ig jutottam es K.O. Kozben nem ereztem, nem hallottam semmit, es boldogan ebredtem, hogy vegre tul vagyok rajta. Kar felni, azert van az anesztes hogy elotte kivizsgaljon es ha ugy talalja, hogy biztonsagosan altathato vagy, akkor altatnak. Nekem konkretan jo elmeny volt, 2 ora volt kb., na azalatt a 2 ora alatt ugy kipihentem magam, hogy egesz ejjel fent voltam. :D Szoval nyugodj meg, nem veszes.
2022. máj. 21. 20:46
6/13 anonim válasza:
Nekem már 4 altatásom volt, semmi bajom nem volt belőle.
2022. máj. 21. 22:26
7/13 anonim válasza:
Beszélj egy aneszteziológussal, kérdezz tőle, ha elmond sok mindent az lehet neked is segít megnyugodni, de 99%, hogy semmi baj nem történik. Én 3x voltam eddig altatva műtétek miatt, a legrosszabb ami történt egy hányás volt mikor keltem fel már.
2022. máj. 21. 23:23
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat.
Az aneszteziológussal mindenképpen fogok beszélni erről, ha lesz lehetőségem.
2022. máj. 22. 12:18
9/13 anonim válasza:
Feleslegesen félsz, manapság már nincsen olyan, hogy nem tudnak felébreszteni, mert eleve nem altatnak mélyen. Természetesen szedálnak, szóval semmit nem érzel, de mindig csak annyi mennyiséget, kapsz, hogy ne ébredj fel.
Ez nem úgy működik, hogy beléd nyomnak 20 dózisnyi szert, aztán lesz ami lesz.
2022. máj. 23. 11:33
10/13 A kérdező kommentje:
Nemsokára altatnak, de kezdek megőrülni a félelemtől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!