A mostani laboromban magasabb a vércukorszint, mint bármikor eddig (5 feletti most). Tovább is küldött az orvos. Mire számítsak?
Több dolog miatt is diétázom (eddig siker nélkül), ezért a vérvétel előtti két napban nagyon odafigyeltem, mit eszem, hogy el ne rontsam több hónap diétázását. Előtte két nappal 14 km-t futottam, egy nappal végiggyalogoltam a napot, nem ettem sokat, nassoltam, de szigorúan diabetikus volt és lassan felszívódó szénhidrátok. Így is kilőtt a cukrom.
Megyek vércukor terheléses vizsgálatra és inzulint is néznek.
Mire számítsak?
Refluxos vagyok, így hogy fogom kibírni a löttyöt, amit adnak?
Ha növekedni kezd a vércukor, akkor az rossz jel, ugye? Akkor is ha MÉG 6 alatti? Gondolom, ezért küldött tovább....
Rengeteget sportolok, vékony vagyok, teát iszom, de azt cukor nélkül, kerülöm a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, keveset nassolok, de ennek fele is "műcukros". Valószínűleg ez a kezdődő IR a korábbi életvitelem hozadéka...
Amúgy mostmár híznom kellene. Hogyan az IR diéta mellett, ha ráadásul húst se ehetek minden nap?
Itt szerintem lehet azért küldött tovább a dokid, mert:
1. bizti, ami bizti
2. az erős fizikai megerőltetés megemelheti a vércukor szintet, de pár órán belül vissza kellene állnia. Ha neked nem állt vissza (lehet, hogy visszaállt, de akkor is normálisnál magasabbra), akkor az jelezhet problémát és érdemes kivizsgálni.
A terheléses cukorvizsgálattól nem kell félni, kivéve, ha 7 pontosat kért a doki. Abban az esetben gyorsan felszívódó szénhidráttal és vízzel indulj a vérvételre, mert a végére rosszul lehetsz (attól függ, hogy milyen a vércukrod persze) és jó, ha van rögtön valami, amit be tudsz kapni, hogy haza tudj menni. Az 5 pontos és a 3 pontos vizsgálattól viszont egyáltalán nem kell félni, max éhes leszel (megint, feltételezem, hogy egészséges vagy).
Sok sikert!
Két nappal előtte volt 14 km futás, előző nap sétafikák, ami nekem alig több, mint az ülés ilyen szempontból. De a doktornőt ez nem érdekelte. Szerintem biztos ami biztos alapon volt.
A refluxom miatt a hányingertől is félek, de természetesen a diagnózistól is.
Van már refluxom, magas koleszterinem és kisebb szívbetegségem is. Még nem töltöttem be a 30-at. Lelkileg IS nagyon rossz ez és a diéták is. Persze a hosszú élettől is elbúcsúztam már rég. Tudnám, hogyan lehet valakinek ennyire selejtes a szervezete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!