Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A mostani laboromban magasabb...

A mostani laboromban magasabb a vércukorszint, mint bármikor eddig (5 feletti most). Tovább is küldött az orvos. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Több dolog miatt is diétázom (eddig siker nélkül), ezért a vérvétel előtti két napban nagyon odafigyeltem, mit eszem, hogy el ne rontsam több hónap diétázását. Előtte két nappal 14 km-t futottam, egy nappal végiggyalogoltam a napot, nem ettem sokat, nassoltam, de szigorúan diabetikus volt és lassan felszívódó szénhidrátok. Így is kilőtt a cukrom.

Megyek vércukor terheléses vizsgálatra és inzulint is néznek.

Mire számítsak?

Refluxos vagyok, így hogy fogom kibírni a löttyöt, amit adnak?

Ha növekedni kezd a vércukor, akkor az rossz jel, ugye? Akkor is ha MÉG 6 alatti? Gondolom, ezért küldött tovább....

Rengeteget sportolok, vékony vagyok, teát iszom, de azt cukor nélkül, kerülöm a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, keveset nassolok, de ennek fele is "műcukros". Valószínűleg ez a kezdődő IR a korábbi életvitelem hozadéka...

Amúgy mostmár híznom kellene. Hogyan az IR diéta mellett, ha ráadásul húst se ehetek minden nap?

2022. máj. 11. 20:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Pedig még ki is mondta, hogy lehet, hogy kell majd egy kis diéta...
2022. máj. 11. 21:52
 12/16 anonim ***** válasza:

Itt szerintem lehet azért küldött tovább a dokid, mert:

1. bizti, ami bizti

2. az erős fizikai megerőltetés megemelheti a vércukor szintet, de pár órán belül vissza kellene állnia. Ha neked nem állt vissza (lehet, hogy visszaállt, de akkor is normálisnál magasabbra), akkor az jelezhet problémát és érdemes kivizsgálni.

A terheléses cukorvizsgálattól nem kell félni, kivéve, ha 7 pontosat kért a doki. Abban az esetben gyorsan felszívódó szénhidráttal és vízzel indulj a vérvételre, mert a végére rosszul lehetsz (attól függ, hogy milyen a vércukrod persze) és jó, ha van rögtön valami, amit be tudsz kapni, hogy haza tudj menni. Az 5 pontos és a 3 pontos vizsgálattól viszont egyáltalán nem kell félni, max éhes leszel (megint, feltételezem, hogy egészséges vagy).

Sok sikert!

2022. máj. 14. 15:33
 13/16 A kérdező kommentje:

Két nappal előtte volt 14 km futás, előző nap sétafikák, ami nekem alig több, mint az ülés ilyen szempontból. De a doktornőt ez nem érdekelte. Szerintem biztos ami biztos alapon volt.

A refluxom miatt a hányingertől is félek, de természetesen a diagnózistól is.

Van már refluxom, magas koleszterinem és kisebb szívbetegségem is. Még nem töltöttem be a 30-at. Lelkileg IS nagyon rossz ez és a diéták is. Persze a hosszú élettől is elbúcsúztam már rég. Tudnám, hogyan lehet valakinek ennyire selejtes a szervezete.

2022. máj. 14. 15:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Áteresztő bél szindrómára már ránéztetek dokival? Csak mert a reflux, a koleszterin és az IR mind jöhet onnan.
2022. máj. 14. 15:45
 15/16 A kérdező kommentje:
Na az meg mi?
2022. máj. 14. 15:49
 16/16 Dzsoki ***** válasza:
A többiekkel megegyezően,én sem értem. 6 alatt,egy éhgyomori vércukor szint,teljesen normális. Ettől még menjél el,a terheléses mérésre!
2022. máj. 14. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!