Ha ennyire le eset a vércukorszinted az már cukorbetegség jele! Ugyanis nem csak a magas vércukorszint veszélyes, de a túl alacsony vércukorszint is veszélyes! Igen, hogy ha leesik a vércukorszint, akkor lehetsz gyenge. Sőt eszmélet vesztés is előfordulhat. Minden kép fordulj orvoshoz, ha továbbra is ilyen alacsony a vércukorszinted. 5 alatti, vércukorszint veszélyes. Ugyan úgy mint a 7 feletti vércukorszint. És igen okozhat álmosságot, és gyengeséget, de akkár eszmélet vesztést is a túl alacsony vércukorszint. A vércukorral nem játék! Ha túl alacsony, vagy túl magas akkor az cukorbetegség jelei. Minden képpen azt javaslom mi előbb fordulj orvoshoz.
2022. ápr. 25. 13:07
2/10 A kérdező kommentje:
IR vagyok néhány éve
De sosem esett le a cukrom
Azért nem tudom milyen ez
De jelzem az orvosnak mindenképpen,köszönöm !
2022. ápr. 25. 13:12
3/10 anonim válasza:
Az étkezés hiányától is leeshet a vércukorszinted. A napi háromszori étkezés kell. De a reggeli a legfontosabb! A Reggeli étkezést nem szabad ki hagyni! A vacsorát is csak akkor szabad ki hagyni, ha nem vagy cukorbeteg, és túl súlyos vagy. De egy normális egészséges embernek kell a napi háromszori étkezés.
2022. ápr. 25. 13:24
4/10 A kérdező kommentje:
Ötször eszem egy nap .
Tartom a diétát
De mostanában rengeteg hasmenésem van azt hiszem emiatt lehet.
2022. ápr. 25. 14:19
5/10 anonim válasza:
A rendszeres hasmenést, okozhatja a cukor betegség is. Magyarán a cukor háztartásod felborult. Hiába a diéta. Ezzel minden képpen orvoshoz kell fordulni. A rendszeres hasmenést is meg kell említeni, és az alacsony vércukorszintet is. Nem kell megijedni az orvostól. Mert egy egyszerű vérvételből ki derül. Lehet hogy fognak kérni vizelet mintát is. Ha be bizonyosodna hogy cukorbeteg vagy akkor inzulint vagy gyógyszert írnak fel. Plusz elküldenek diabetólógiára ahol speciális cukor étrendű diétát fognak javasolni. És javaslom ne halogasd, az orvoshoz menést. Mert minél előbb mész el az orvoshoz annál könnyebben tudnak rajtad segíteni. Bár a cukor betegség csak kezelhető, de nem gyógyítható. Legalábbis a mai orvosi tudomány alapján. Vagyis a cukorbetegség inzulin vagy tablettás gyógyszerrel és cukros diétával aránylag jól karban tartható.
2022. ápr. 25. 14:38
6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy,de mint írtam IR vagyok.
Inzulinrezisztencia.
Az is egyfajta cukorbetegség.
Kezelve vagyok évek óta
Merckformin és diéta (160 grammos)
2022. ápr. 25. 14:44
7/10 A kérdező kommentje:
A hasmenés szerintem,így át gondolva laktóz lehet.
Ma reggel is ittam tejeset és fél óra múlva brutális hasmenés.
Aztán cukor leesès.
2022. ápr. 25. 14:45
8/10 anonim válasza:
A Merckformin-nak is van olyan mellék hatása ami okozhat hasmenést. Tudom mert 2-es típusú diabéteszes vagyok. És minden fajta cukor gyógyszernek van egyfajta olyan mellékhatása, ami hasmenést is okoz. Viszont ha túlzott hasmenésed van akkor azt ki kell vizsgálni. Igy van a tej is okozhat hasmenést. Lehet hogy tej allergiád vagy laktóz allergiád van, hasmenés formályában jelentkezik. Próbáld ki hogy 2-3 napig semmilyen tejes dolgot nem eszel, és nem iszol. És ha a tejes ételeket kihagyva nem lesz hasmenésed. Akkor szinte biztos hogy tej vagy laktóz érzékeny vagy. Ha pedig a tejes ételek elhagyása mellet is hasmenésed van. Akkor meg pláne keresd fel a házi orvosodat.
2022. ápr. 25. 14:58
9/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a tippet .
Kipróbálom most mert pont pénteken megyek endokrinológushoz,akkor addigra tudom is mondani neki
2022. ápr. 25. 15:09
10/10 anonim válasza:
Azért az túlzás, hogy 5 alatt és 7 fölött veszélyes a vércukorszint. 4 fölött még teljesen normális, és egészséges emberben is fölmehet akár 11-ig étkezés után, ez nem baj. Persze egészségesebb kerülni az ilyen szélsőséges értékeket okozó ételeket mindenkinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!