A lágy vagy kemény víz használatának (egyébként egészséges embernél) van valami egészségügyi előnye vagy hátránya?
Nyilván nem mondjuk a vesebetegre gondolok, gondolom hogy náluk a kemény víz növeli a vesekő kockázatát.
Hanem hogy egyébként egyészséges embernél számít? Most az itthon előforduló értékekre gondolok (6-20 nk).
Van-e egésszégügyi előnye mondjuk a lágyabb víz fogysztásának? Vagy hogy lágyabb vízben tisztálkodik rendszeresen az ember, stb...
Házi vízlágyítón gondolkodom (egész házra kiterjedően), csak ezért kérdezem... Bár életem felében csak kemény vízzel találkoztam :)
A lágy víz a fürdőszobában lehet egy áldás! :-) Mert nem kell naponta cseppmentesíteni a tükröt, zuhanykabint, csapokat, szanitereket....
Jobban habzik benne a szappan, de ez tkp. nem olyan nagy dolog...
Ivóvíznek jobb a kemény víz, mert ízesebb.
Ahol ismerősnél van ilyen központi vízlágyító, ott a konyhai csaphoz egy "elkerülő" vezeték megy, ami nem a vízlágyítón keresztül adja a vizet.
Nem véletlenül fogyasztunk ásványvizeket sem, azok is "kemények".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!