Nagy baj hogy ma alacsonyabb a pulzusom ?
Nekem reggel 98volt gyógyszer utan okes lett
Hideg es melegfronti hatas is van
Én a héten voltam magán kardiológián, mert komolyabban sportolok pár hónapja szívbillentyű-problémával és az egyik korábbi leletem zavaros volt plusz akartam terheléses EKG-t, mert ilyen szintű futás esetén javasolt amúgy is.
A kardiológusnak tetszett, hogy sokszor napközben is 60 alatti a pulzusom, sőt, párszor volt 50 alatti is rövid időre. Reggel az ágyban fekve meg 50 körüli.
Szerinte ez a jó, sőt, a 70 alatti a jó a szívnek. Elmondta, amit amúgy is olvasni, hogy akkor kap igazán vért a szív, amikor elernyed. 50-es pulzusnál a legjobb a szív vérellátása.
A látogatásom előtti napon négyszer mértem vérnyomást és a pulzus mind a négyszer 60 alatti.
De ez elvileg szuper, pedig alacsony vérnyomásos is vagyok.
Szóval ne aggódj.
Amúgy okosóra alulmérhet, ha lazán van rajtad.
Ja, amúgy valszeg genetikai ez.
Nekem egy fogl eü vizsgálaton volt 60 alatti pár éve, amikor enyhén túlsúlyos voltam (BMI 26) és nem sportoltam akkoriban és a harmadikra való felmenetel után is 3 percet lihegtem.
Amúgy ott is azt mondták, hogy ez szuper.
Szia 3mas!
Neked milyen billentyű problémád van es milyen mértékben? Hogy kezdted el a sportot?
Nekem mitralis jelzett és tricuspidalis 1.foku van a papiromon, évek óta nehezebben bírom a lépcsőzést, vagy a nehezebb súlyok pakolását. Szeretnék ezen javítani. Ha tulporgetem magam a szivem még masnap is erzi. Anno mikor voltam terhelesen nem lattak semmi extrát, csak annyi van rairva, hogy lassú hr recovery, tehát sokáig még magasabb a pulzusom sport után
Mitralis és tripuakármi is I. fokú. A tripuakármi jelzett volt pár éve még csak.
A sport valamilyen szinten mindig része volt az életemnek, bár nem mindig eléggé. Pl 2019 végén alig. Inkább néhány hónapig sokat sportoltam, néhányig közepesen, néhányig alig és ez váltakozott valahogyan.
A gyenge terhelhetőség is része az életemnek. Az eléggé.
Most elkezdett a semmiből jobban menni a futás, így félmaratonra készülök.
A pulzusvisszaállás nekem is lassú. Most voltam terhelésesen, 1 perc alatt 110-re visszaesett, de onnan lassan, percek alatt kúszott 85-re. Az orvos azt mondta, hogy 3 perc alatt álltam vissza a 70-re, a papíron nem ezt látom. :D Na mindegy.
Köszönöm.
Milyen tüneteid szoktak lenni egyenként? A futást hogy hogy most jobban bírod? Változtattál valamit?
Csak a rossz terhelhetőség a tünet szerencsére.
Egyik napról a másikra megy jobban a futás. Szerintem vége is lesz ennek a sikerperiódusnak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!