Hogy lehetne elérni, hogy alacsonyabb legyen a pulzusom?
Kezdő plazmaadó vagyok, és az első alkalommal nem volt probléma, bár magas pulzust mértek, de még határérték alatt volt. Második alkalommal viszont az istenért sem akart lemenni 110 alá (a legmagasabb 118 volt, a legalacsonyabb 114). A doki egyébként rábólintott volna, de kiderült, hogy a rendszert nem tudja felülbírálni, szóval aznapra ki lettem zárva. Tehát pocsékba ment egy csomó időm.
Nem akarok még egyszer így járni, de gyógyszert sem akarok szedni, ha nagyon nem muszáj.
Egyébként a magas pulzus oka az lehetett, hogy gyalog mentem, és siettem. Nincs túl messze a központ, de azért közel sem. Ugyebár jó sokat kell előtte inni, ezért majd' bevizelek útközben. Így meg persze hogy jobban kapkodja a lábát az ember...
Máskor is magas? Vagy csak mozgás után?
A legjobban a reggeli, ébredés utáni, de még az ágyban fekve megmért pulzus mutatja a nyugalmi értéket.
Ha ez is magas, akkor érdemes elmenni kardiológushoz egy kivizsgálásra. Addig természetes gyógymódokkal tudod levinni (galagonya, fehér fagyöngy tea például)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!