Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hová tudok menni betegszabadsá...

Hová tudok menni betegszabadságra jogosító igazolást kérni?

Figyelt kérdés
Az utóbbi két napot kivettem a munkahelyemen betegség miatt, és szeretném elszámolni, mint betegszabadság. Hová kell fordulnom ezügyben? Még soha nem csináltam ilyet. Debrecenben élek, viszont az állandó lakcímem az ország másik végében van, tartózkodási pedig nincs (ha egyáltalán számít a lakcím).
2022. ápr. 22. 09:51
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Házi orvos tud adni, de nem utólag.
2022. ápr. 22. 09:59
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Visszamenőlegesen egyetlen háziorvos sem fog téged kiírni betegállományba.
2022. ápr. 22. 10:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A háziorvos öt napra visszamenőleg adhat igazolást, de ez nem jelenti azt, hogy köteles adni.

Mivel az igazolás papír alapú, el kell menned érte.

Háziorvoson kívül csak kórház adhat igazolást, ha bent feküdtél.

Tehát ha ki is ír a háziorvos erre a két napra, még egyet kell utaznod a táppénzes papírért.

Jobban jársz a szabival.

2022. ápr. 22. 10:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Na várjatok, ha nem utólag akkor hogy? Pl halálomon vagyok, akkor nem fogok közben elmenni egy igazolásért, nax ha jobban lettem
2022. ápr. 24. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:

4: telefonálni még akkor is tudsz, vagy megkérsz valakit, hogy hívja fel a háziorvosodat, hogy vegyen betegállományba.

Jól is néznénk ki, ha csak úgy bemondásra lehetne táppénzre kiíratni bárkit utólag...

Nincs kedved bemenni melózni 3-4 napig, majd szólsz az orvosnak utólag, hogy adjon már egy papírt, hogy beteg voltál...

Hát ez nem így műxik.

2022. ápr. 24. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:

"Pl halálomon vagyok,"

Ha olyan rosszul vagy akkor felhívod az ügyeletet, ha annál is rosszabbul, akkor a mentőket.

2022. ápr. 24. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!