Sima orvosi igazolásra jár a betegszabadság?
Figyelt kérdés
3 hónapja dolgozok, nem tudom hogy mennek a dolgok.
Orvosnál voltam pénteken, sima igazolást kaptam hogy jelen voltam.
Úgy tudom hogy időarányosan jár 15 nap betegszabi és miután elfogy akkor jár táppénz. De olvastam olyat, hogy csak akkor jár betegszabi, ha táppénzes papírt viszek de nem tp-ként számolják el. A sima igazolásra meg semmit nem kapok.
Háziorvoshoz ha elmegyek az igazolásommal, adhat tp-s papírt?
2017. jún. 25. 20:00
1/2 anonim válasza:
Igazolásra nem jár táppénz. Akkor kellett volna szólni, amikor beteg voltál. Öt napot lehet visszamenni a táppénzre vételben. Ha ez régebben volt, akkor már nem lehet kiadni a táppénzes papírt utólag.
2/2 anonim válasza:
elvileg 48 órán belül a háziorvosnál meg kell jelenni, amennyiben igényed van táppénzre. ha pénteken voltál, ma még nem késő, hiszen a HO-ok java része pénteken csak délelőtt rendel.
ad táppénzes papírt, az kell a munkáltatónak leadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!