Mennyire gyakori a 60 alatti pulzus reggel, még az ágyban fekve? Nektek mennyi, nektek is előfordul ez?
11
Durva,nálunk 40 körülinél már pacemakert tesznek. Vérrögtől nem fél a doki? Vagy szedsz valami antikoaguláns szert?
13
Hol van ez a "nálunk"?
12,13
Kerékpározom hobbiszinten (évente 1500 km). Régebben - mikor többet mentem (8000 km) - 40-45 volt a nyugalmi.
18.
Nem. A legedzettebbek 30-35-tel versenysportolnak.
7-es, 8-as válaszoló vagyok. Most aztán kicsit rám hozta a frászt 1-2 válasz.
Mint írtam évente járok szív ultrahangra, de elég lazán kezelik a dolgokat,fel sem merült ilyen, hogy veszélyes lenne ez az alacsony pulzus. Igaz ott azért valamivel magasabb szokott lenni, mint itthon, nyugodt környezetben, de 60 alatt azért még ott is. Amikor rákérdeztem, csak legyintett a doki. Voltam tavaly magánban is egy kardiológusnál, na ott még azt sem állapították meg, hogy nem zárnak jól a fő billentyűk, azt mondta a doki semmi bajom, nem hall apró szívzörejt sem. A pulzus témára meg ő is csak lazán válaszolt, meg kicsit hülyének nézett, mondta hogy hát most 60 egynéhány, hát az teljesen jó (még jó hogy ezért fizet az ember magánban...). Háziorvos meg csak annyit mond rá, hogy hát ez jó, mert terhelésre innen indul, nem fog annyira magasra felmenni.
Úgy érzem érdemes lenne ezzel egy normális kardiológust is keresni, ahogy a válaszok hatására jobban utánaolvastam a dolgoknak. Eddig én sem igazán foglalkoztam ezzel így, hogy mindenhol lazára vették a dolgot, nem is gondoltam, hogy ez ilyen extrém alacsony pulzusnak számít.
Egyébként mint írtam, elég belassult vagyok így alapjáraton, sokszor megkaptam már, hogy olyan vagyok, mint aki alig él, vagy megkérdezték tőlem, hogy voltam-e már ideges életem során, mert nem tudják elképzelni rólam. Gondolom ez is a pulzusnak és vérnyomásnak köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!