Szívbillentyű-problémával ti mit sportolhattok? Illetve alacsony pulzus másnál is előfordul ezzel a rendellenességgel?
Igen, én vagyok, aki nemsokára eljut végre terheléses EKG-ra illetve másodvéleményt kér.
Egész életemet végigkísérte az ügyetlenség, a gyenge izomerő és gyenge terhelhetőség. A sportot sohasem hanyagoltam teljesen. A COVID óta pedig kifejezetten komolyabban is veszem. Akaratlanul is sikerült fokozatosságot építenem a dologba és az elmúlt 3/4 évben heti többször végzek edzést aerob tartományban (sőt, bevallom, sokszor az alternatív számítási metódusok szerint aerob csak...), ez ugrásszerű javulást hozott a terhelhetőségemben. Végre élvezem a futást és 10 km stabilan megy. Vannak céljaim is a sporttal, nem "csak az egészségemért" csinálom, mint régen.
Le fog erről tiltani mégis, ugye? Közli majd, hogy max 130-as pulzus....
Ti mit sportolhattok?
Az eddigi kardiológusok nem mondtak semmit sem. Sőt, az utóbbival a boulderről beszéltünk, erre mindenhol máshol hallom, hogy a megerőltető sport, súlyemelés ilyesmi tilos.
Mindkét oldalon van elégtelenül működő billentyűm, ennek ellenére hogyan lehet alacsony a nyugalmi pulzusom?
Egyébként az első leletemen több rendellenesség is van, amikre nem mondott semmit. Ezek miatt is izgulok...
Nem úgy van, hogy az enyhe még tünetmentes? (Persze utánaolvasva senkinél sem az.) Nekem 10-15-öket ugrik a pulzusom pillanatok alatt illetve bradycardia és alacsony vérnyomás miatt szenvedek.
Egyébként az is para, hogy tudja az ember, hogy ez az állapot egyre rosszabb lesz.
Meg sportol az ember heti 5 órát intenzíven és a környezete a rossz terhelhetőség láttán ezt el se hiszi....
Konkrétan miket sportolsz, milyen pulzussal? (Pont ez az infó segítene.)
Majd kiugrik a mellkasomból, légszomjam van, összevissza ver.
Nem mindig jön elő.
A légszomj az az, amikor a világ összes levegője se lenne elegendő? Én terhelésnél mindig könnyen kapok levegőt, csak sok kell.
Sajnos brutál rossz a terhelhetőségem kiskorom óta, pedig a mozgást sohasem hanyagoltam. Amióta nagyon komolyan veszem, azóta pedig ez javult végre.
Az össze-vissza szívverést hogyan lehet észrevenni? Tuti van nekem is akkor...
A futás simán árthat nekünk, gyorsíthatja a folyamatot.
Nekem meg a szívtágulat miatt lehet életveszélyes is.
Ezekért nem mindegy.
Amikor össze-vissza ver, azt elég könnyű észrevenni, sajnos.
Szerintem engedd el kicsit magadat, ne foglalkozz vele sokat, ez van, kész.
Nem lehet nem foglalkozni vele, mert tünetek vannak, amik napi szinten megkeserítik az ember életét. Plusz rohadtul nem mindegy, hogy szívtágulattal és két billentyű elégtelenségével hogyan él az ember, mivel sodorja magát életveszélybe és mivel ront az állapotán.
Neked amúgy milyen gyorsan romlik a billentyűgondod?
Te is irtó lassan fejlődsz a sportban miatta?
Mit mondott az orvos a sportról neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!