Mi a neve annak a nőknél előforduló hormonális rendellenességnek, melynek hatására hangjuk mély, férfiakkal megegyező fizikai erővel rendelkeznek, kissé szőrösek, külsőleg sem túl nőiesek?
Születéskor ez már kialakul.
Azt hallottam még róla, hogy a sportoló nőket ezért szűrik is, mert sport tekintetében rendkívül nagy előnyt jelentene a jóval több fizikai erő.
Elfelejtettem ennek a rendellenességnek a nevét, pedig nagyon érdekelne.
Én úgy tudom hogy születésüktől érintettek és speciális megnevezése is van ennek a hormon-rendellenességnek.
Több mint tíz éve hallottam egy beszélgetést, megnevezését is mondták és most nem tudom visszaidézni.
CAH - Kongenitális Adrenális Hiperplázia?
Nekem is ez van, de nem a súlyosabb változata, amit már születéskor felfedeznek, hanem a Late Onset típusa, aminek később jelentkeznek a tünetei. És teljesen nőies nő vagyok (kis termet, széles csípő), bár tényleg erős vagyok fizikailag...A szőröket meg el lehet tüntetni, de nálam az sem olyan súlyos, arcon pl. csak pihék vannak, mint a nőknél általában. Amivel problémáim vannak, az a hajhullás, szóval elég sok lelki gondot tud okozni ez a betegség. Bár való igaz, vannak, akik rosszabbul jártak, pl. amilyen esetet felvázoltál. Remélem segítettem.
Igen, lehet, hogy ezt említették.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehézségekkel kell együtt élned és bocsánat ha rossz gondolatokat idézett benned elő hogy kérdésem kapcsán elgondolkodtál a betegségeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!