Normális, hogy ennyire fényérzékeny vagyok?
Napon nem bírok tartózkodni, mert fáj a szemem a napsütéstől. Ha nagyon napos idő van, inkább este mozdulok ki itthonról. Redőnyöket le kell húznom, hogy meg ne vakuljak olyankor. Ha valaki felkapcsolja a villanyt este, érzem ahogy belenyilall a fájdalom a fejembe, a szemeim mögé. Mindig a legkisebb fokozaton vannak a lámpáim, mindig gyengén világítanak. Telefonomon is le van véve a fényerő, egy normális ember nem is látja a képernyőt, de én igen, mert megszoktam már. Nem vagyok fejfájós, de ha sokat kell fényes / világos helyen lennem, napokig görcsöl a fejem. Most így nyáron a legrosszabb, odakint érzem a fejemben a nyomást ahogy süt a nap. Kint voltam félárnyékban alig egy órát, már szédültem, be kellett jönnöm.
Ezzel mit lehet kezdeni? Mert ez csak az egyik problémám, a másik hogy a melegre is ilyen érzékeny vagyok, 20 fok felett ver a víz.
Mindenképp menj el szemészetre, és mondd el ezeket a dolgokat.
Nekem a redőnyök szintén le vannak eresztve, és régen, mikor még ki tudtam járni az utcára, egy sötétített üvegű szemüveget csináltattam magamnak.
Igaz, én a szklerózisom miatt lettem fényérzékeny, de nem ennyire, mint te, mert pl. a monitort és a sárga fényű lámpákat el tudom viselni. De ha véletlen belenézek a lámpába, akkor végem.
A meleget én sem bírom.
Ezen: "Most így nyáron a legrosszabb," csak elmosolyodtam, mert most még tavasz van.:)
De én sem bírom a meleget, amikor dolgoztam, volt egy-két kisebb sálam, és azt bevizezve a nyakamba tettem, meg a csuklóimra hideg vizet folyattam.
Szóval feltétlen szemészet!
Azért nem írtam a migrént, mert hangokra nem panaszkodsz, meg a migrénesekre nem jellemző, hogy nem bírják a meleget.
Nekik csak a fény és a hang a probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!