Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Testképzavar? Örökké soványnak...

Testképzavar? Örökké soványnak fogom gondolni magam?

Figyelt kérdés
Mióta az eszemet tudom,mindig kórosan sovány voltam, középiskolában is sok bántást kaptam emiatt, otthon is megjegyzéseket tettek a testemre, pedig másra sem vágytam mint hogy hízzak néhány kilót, nem azért voltam ilyen mert tudatosan keveset ettem, hogy sovány legyek. 20 éves korom körül javult a helyzet, még mindig sovány voltam de örültem a plusz kilóknak. Most 28 éves vagyok, 1-2 éve változás állt be a magánéletemben pozitív irányban, nem tudom ezzel függ-e össze, talán a kevesebb stressz, de feljött pár kiló, így most 55-57 kiló körül mozgok a 168 centimhez, már nem kapok sértő megjegyzéseket, nem teszik szóvá az alkatomat, a férfiak utánam néznek, bókolnak, de én még mindig annak a sovány lánynak érzem magam, ha valaki néz egyből arra gondolok hogy azt lesi milyen vékony vagyok, ha egy férfival párkapcsolatban vagyok is ez jár a fejemben, hogy biztos neki ez nem jön be, holott soha nem volt példa rá hogy az éppen akkori aktuális párom megszólt vagy kritizált volna. Próbálom magam megszeretni és elfogadni, elhinni hogy nem csak amiatt nézhetnek meg mert elszörnyülködnek ha meglátnak de úgy érzem örökös csatát vívok saját magammal. Egyébként van mellem, van fenekem, mindig akadnak udvarlóim, nem tartom magam csúnya arcúnak de nem tudom hogy építhetnék önbizalmat magamnak, mert így csak mérgezem magam és ha van párom akkor őt is, mert tudom hogy emiatt nem tudom elhinni hogy elég vagyok a másiknak. Nem kívánom hogy más is hasonló cipőben járjon, de ha akad ilyen köztetek és sikerült leküzdeni ezt, akkor ne tartsátok magatokban a jó tanácsokat
ma 00:49
 1/3 A kérdező kommentje:
Hogyha fogyok 1-2 kilót, már teljes összeomlás következik az agyamban, úgy érzem mindenkinek egyből feltűnik és azt gondolják magukban, hogy biztos fogyókúrázok. Ha este az ágyban megéhezek de már nem akarok éjjel enni, alig tudok a bűntudat miatt elaludni. Nem szeretek mások előtt enni mert félek hogy azt gondolják, milyen keveset eszek, biztos direkt csinálom hogy sovány legyek, pedig ez köszönőviszonyban sincs a valósággal
ma 00:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Sajnos ezen csak akkor tudsz segíteni, ha dolgozol rajta. Én a másik irányban vagyok, és akkor is amikor fogytam, mindig nagy malacnak éreztem magam, pedig nem ez volt a visszajelzés. Anyukám vékony és magas volt kiskorában és a mai napig nem szeret szoknyát hordani, mert hogy "pipaszár lábai vannak" (mondták a fiúk suliban) pedig már eléggé husis anyukám itt 60 felett.

Testdiszmorfiának hívják amúgy.

ma 01:03
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ és sajnálom. Dicsérd sokat anyukádat, a bók biztosan neki is jól esik.

Utána olvasok a fogalomnak, hátha jutok vele valamire

ma 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!