Szerintetek mire utalhatnak ezek a tünetek?
Hónapok óra jelen vannak az alábbi tünetek, fülzúgás ami már sokszor sípolásba megy át,látászavar,ezt leginkább úgy tudnám leírni hogy vibrál a kép,emellett gyakran fejfájás enyhe kézremegés. Aztán sajnos itt még nincs vége, mellette úgy érzem mintha agyilag is visszafejlődnék, a memóriám az totál kuka, mindent is elfelejtek,koncentrációs képességem szintén gyatra és úgy konktrétan butábbnak is érzem magam. Ezek a tünetek tavaly december eleje óta állnak fent és azóta voltam fül orr gégészeten, szemorvosnál,kardiológián,neurológián,MR vizsgálaton és sehol semmi. Akik körbe vesznek szerintük beképzelem és betudható valami mentális problémának... Mondanom sem kell hogy elszomorít hogy ezt mondják, de érzem amit érezek. Valami tipp?
19f
A vashianyrol meg annyit, h ez noknel a gyakoribb a havi verzes miatt, ugyanis akkor egy csomo vas is tavozik a szervezetbol. De ez nem zarja ki azt, h neked fiukent nem lehet vashiany problemad. Ha az van, akkor az a helyzet, h a ver a vastartalmahoz koti az oxigent, igy szallitja a szervekhez. (Ezt most nagyon leegyszerusitettem). Es ha keves a vasad, akkor keves oxigent kapnak a szerveid, igy az agyad is, szemed is, fuled is. Emiatt tudsz produkalni ilyen tuneteket, amiket irsz.
De mivel fiatal vagy, a leggyanusabb nekem a monitor, vagy a telo kijelzoje. Ezek gyilkos joszagok tudnak lenni, mert hosszu idon at rendellenes fej es nyaktartasra kenyszeritenek. Ugyanigy ha falnak, vagy agytamlanak dolve bamulod a tevet orakon at. Ezt a problemat semmilyen orvosi muszer nem mutatja ki. Mozogj sokat, masszirozd meg a nyakad surun, es igyal sok vizet. Ha nem leszel sokkal jobban, akkor sajnos en passzolom a kerdest. De szerintem igy rendbe jossz:) Jobbulast!
Nagyon hasznos volt köszönöm.
A monitor/telefon erősen képben van, és a kevés mozgás is igaz rám,(bár járok kondiba) de 1-2 hónapja többet mozogtam és akkor is jelent voltak ezek a tünetek. A vízre elkezdtem odafigyelni a vasat meg amint tudom beszerzem.Remélem ez a fő probléma és még nem sérültek annyira a dolgok hogy tartósan megmaradjon.
Orulok, ha segitek rajtad, hiszen nekem magamtol kellett rajonnom ezekre. Csodalom, h ennyi orvosnal jartal, es senki nem vetette fel a monitor hasznalatot...
A vasat ne szedd csak ugy, annak utana kell jarni. Az is gondot okoz, ha tul sok, mert tonkre teszi pl. a majadat. (Ritkan szokott tul sok lenni valakinek, az mar egy nagyon komoly gond!) Vert kell vetetni, es onnan kiderul, h van e vashianyod. Ez lehet csak taplalkozasi hianyossag, de lehet felszivodasi problema. Ha az utobbi, akkor azon nem tudsz csak ugy segiteni, orvos kell hozza.
A vasat mindenkeppen folsavval (folic acid) kell beszedni egyebkent, ezt majd elmondjak az orvosnal, a gyogyszertarban is, ha elmondjak. Ez nem gerjesztett fogyasztas, nyugi, nem marketing, ez siman elettan. Olvass utana esetleg! Es szoktak hozza szedni C vitamint is. Ez a trio nagyon hatasos egyutt. A vas egyebkent is nehezen szivodik fel, akkor is, ha nincsen felszivodasi gond a szervezetben. Segiteni kell neki.
Mindenesetre nem hiszem, h vashianyrol lesz szo. Most, h irod a kondizast, a csuklyasizom is csinal ilyeneket, ha nagyon megterheled. Es a hatizmok is. Amennyiben ezek nem engedik a vert a fejedbe jutni, akkor is a leirt tuneteid lesznek. Masszirozni kellene ezeket az izmaidat napi szinten, a nyaki izmokkal egyutt, es megnezni, h javulsz e.
Csak magambol indultam ki, es nem szeretnek neten keresztul egy tuti diagnozist felallitani neked, mert lehet, h neked teljesen mas okozza a bajodat. De nagyon figyelj oda a monitorra, es arra, h hogyan ulsz oda hozza, hogyan tartod a nyakadat, fejedet, a vallaidat, a kezedet, az egerezes miatt a jobb vallad is lemerevedik. Surun meg kell ezeket mozgatni.
A tunetek nalam a monitor miatt iszonyatosan eldurvultak, honapokig tartottak, es azt a forgo szedulest,(vertigo, olvasd csak el!!!) es hanyingert, amit ez tud okozni, nem kivanom senkinek. Aki a forgo szedulesig eljut, az inkabb az azonnali halalt valasztana, hidd el nekem. Olyat foleg ne csinalj, h lefekszel az agyra hanyatt, es a fejed szinte derekszoget zar be a nyakaddal, ugy gepezel. Ezt felejtd el egy eletre!!! Nalam is minden a te tuneteiddel kezdodott, csak nekem vashianyom is volt hozza...
Bocsanat:) Eleg lett volna annyit irnom ehelyett a hosszu duma helyett, hogy probakeppen ne gepezz, ne telozz egy honapig, es meglatod, mekkora csodat tesz! (Ha fokozodik a rosszulleted, garantaltan mindkettot sajat magad fogod elhajitani.)
Meg arra valaszolj legyszi, tulajdonkeppen csinaltak neked verkepet?
Ha a vese eredmenyed rossz volt, az az osszes szervedre kihathat. A fulzugasnak, amirol korabban irtal, altalaban harom, vagy negy fo oka van, amibol az egyik, es szinte a leggyakoribb a vizhiany a szervezetben. A fejfajas, szedules, elhomalyosult, vibralo latas is jelezheti ugyanezt. Remelem hamarosan kiderul. Ha tul sok edesseget eszel, az nagyon de nagyon karos, szinte minden szervet karosit, persze csak idovel. Es raadasul hianybetegsegeket okoz az egyoldalu taplalkozas.
Muszaj, h utanajarj a dolgoknak, mert az orvosokat nem mindig erdekli. Gyakran nem annyira. Nekem pl. egyaltalan nem szoltak, amikor gond volt a laborral. Nem tudom, hogyan es miert kellett volna mindent magamtol tudnom, es hova fordulhattam volna, ha abban a konkret esetben hozzajuk nem volt ertelme.
Igen, intezz egy CT vizsgalatot is magadnak, ha ugy erzed, h nem javulsz. De azt mar most kezdd el intezni, mert hosszu a bejutasi ido.
Arra jutottam hogy ez poszt COVID lehet. A tünetek 1/1 ugyan azok és sokan írtak hogy hasonló helyzetben vannak.
Viccen kívüli kérdés, itt vagyok Hollandiában.. mondjatok hogy egy spangli belefér és nem halok meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!