Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni a gyomorsav...

Mit lehet tenni a gyomorsav ellen?

Figyelt kérdés
Állandóan ég a gyomrom,ami miatt fáj is a hasam,nincs olyan nap hogy ne fájna a hasam.Renniet szoktam szedni,de mihelyst eszek,újra fáj és ég a gyomrom.Már nem tudom mit merjek enni.A salvus vizet nem bírom meginni, pedig sok jót hallottam róla,de amikor kipróbáltam,öklendeztem majdnem hánytam,savlekötők gyomorfekélyt okoznak,úgyhogy nem tudom mi tévő legyek,azért azt sem akarom megvárni, hogy kijukassza a gyomrom a sav.Mit javasoltok?Esetleg tippek hogy miket lehet enni?

2022. márc. 11. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Menj el a háziorvosodhoz, ő tud adni recept köteles savlekötőt, illetve tovább tud küldeni kivizsgálásra.
2022. márc. 11. 13:37
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
A fekélyt savcsökkentőkkel gyógyítják, nem vagy képben. Menj háziorvoshoz, mg mielőtt kiLYUKASSZA a gyomrodat a sav.
2022. márc. 11. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Nálam ez úgy volt, hogy kiderült, hogy glutén- élesztő- és tejérzékeny vagyok (vérteszt), valamint korábban h irritált a gyomornyálkahártyám.

Ha betartottam a diétát, egy fokkal jobb volt, de rájöttem, hogy a húst sem szabad túlzásba vinnem, vagy a gyümölcsöt. ezekből igyekszem keveset enni.

a finomított szénhidrátokat (fehér kenyér, cukor etc. ) sokat rontanak a helyzeten, a citrusféléket is nehezen tolerálom.

A puffasztott rizs és gyömbér tea nekem sokat segít, bár utóbbi nem szabad alacsony vérnyomással és bizonyos gyógyszerekkel együtt inni.

2022. márc. 11. 13:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyszer mondták nekem h a savlekötök gyomorfekélyt okoznak,de akkor ez nem igaz.Köszönöm a válaszokat.
2022. márc. 11. 13:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Menj háziorvoshoz, mg mielőtt kiLYUKASSZA a gyomrodat a sav."

'kilyukasztja' lesz az. legalább tudnál magyarul, ha már tök feleslegesen belekötsz a kérdezőbe.

4/4

hosszútávon többet ártanak a savlekötők, mint segítenek, ezt tapasztalatből mondom. az meg meg biztos, h csak tüneti kezelésre jók, semmi másra.

sajnos az átlag orvostól annyi telik, h felírja ezeket, azt szevasz. ha ennyi savad van, ott már a táplálkozással is probléma lehet, vagy vmi más áll a háttérben.

3as voltam.

2022. márc. 11. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:

A salvus víz senkinek nem finom, de attól hogy egyszer nem bírtad inni , nem jelent semmit. Nem egyszerre kell inni, hanem kortyonkènt. Ne mond màr hogy nem bírsz inni belőle egy kortyot, majd megint és elosztva.

Illetve még a papaya ital nagyon jó. Az jó ízű viszont aki vérhigitót szed az nem ihatja.

Illetve az orvos tud írni savcsökkentőt. Amitől nem lesz ilyen bajod amit hallottál.

2022. márc. 11. 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Próbáld ki az Optacidot, az beállítja a normális pH-t. Candida elleni diéta is jó lehet (finomított szénhidrátok kiiktatása).
2022. márc. 12. 10:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi,utána nézek.
2022. márc. 12. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!