Mit lehet tenni a gyomorsav ellen?
Nálam ez úgy volt, hogy kiderült, hogy glutén- élesztő- és tejérzékeny vagyok (vérteszt), valamint korábban h irritált a gyomornyálkahártyám.
Ha betartottam a diétát, egy fokkal jobb volt, de rájöttem, hogy a húst sem szabad túlzásba vinnem, vagy a gyümölcsöt. ezekből igyekszem keveset enni.
a finomított szénhidrátokat (fehér kenyér, cukor etc. ) sokat rontanak a helyzeten, a citrusféléket is nehezen tolerálom.
A puffasztott rizs és gyömbér tea nekem sokat segít, bár utóbbi nem szabad alacsony vérnyomással és bizonyos gyógyszerekkel együtt inni.
"Menj háziorvoshoz, mg mielőtt kiLYUKASSZA a gyomrodat a sav."
'kilyukasztja' lesz az. legalább tudnál magyarul, ha már tök feleslegesen belekötsz a kérdezőbe.
4/4
hosszútávon többet ártanak a savlekötők, mint segítenek, ezt tapasztalatből mondom. az meg meg biztos, h csak tüneti kezelésre jók, semmi másra.
sajnos az átlag orvostól annyi telik, h felírja ezeket, azt szevasz. ha ennyi savad van, ott már a táplálkozással is probléma lehet, vagy vmi más áll a háttérben.
3as voltam.
A salvus víz senkinek nem finom, de attól hogy egyszer nem bírtad inni , nem jelent semmit. Nem egyszerre kell inni, hanem kortyonkènt. Ne mond màr hogy nem bírsz inni belőle egy kortyot, majd megint és elosztva.
Illetve még a papaya ital nagyon jó. Az jó ízű viszont aki vérhigitót szed az nem ihatja.
Illetve az orvos tud írni savcsökkentőt. Amitől nem lesz ilyen bajod amit hallottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!