Nek.tek is sok fiatalkori elhalálozás volt az ismeretségi körötökben az elmúlt 1 évben?
Itt 30-as, 40-esekre gondolok elsősorban.
Másoktól is ezt hallottam egyébként, hogy feltűnően sok fiatal meghalt.
Mondjuk ezzel nem sokra mész, annyi válasz nem fog érkezni, hogy abból statisztikailag szignifikáns eredmény szülessen, főleg mivel általában kevesen halnak meg a 30-as, 40-es éveikben. Célszerűbb mondjuk a KSH adatait megnézni inkább.
Itt a 35–49 éves korosztály fedi le legjobban a kérdésed tárgyát.
2015. első hete és 2020. utolsó hete között átlagosan 90,41-en haltak meg hetente. A szórás 12,24.
2021. első hete és 2022. 5. hete között átlagosan 109,86-an haltak meg hetente. A szórás 30,48.
Tehát van egy szignifikáns 21,9%-os, heti átlagosan 19,45 fős növekedés.
> 11-es,de őt a mi ismerősi körünk érdekli, nem a statisztika
Sejtésem szerint neki van valamilyen élménye, tapasztalata, ami egy szűk, pár száz fős ismeretségi körön, mint nem reprezentatív mintán belül történt. Ő arra kíváncsi – feltételezzük, hogy tényleg kíváncsi rá –, hogy ez helyesen tükrözi-e mindazt, ami az országban/világban történik. De ha mi mind a saját tapasztalatainkat írjuk le, az egy nagyobb, de ugyanúgy nem reprezentatív minta lesz, akkor is, ha 10-en mondják, hogy igen, meg akkor is, ha 10-en mondják, hogy nem. Ezért bátorkodtam elkövetni a #11-es válaszomat is, mert az sokkal közelebb áll a valósághoz, mint az, amit itt egy tucat válaszból le lehetne szűrni.
16
Igen, kicsit könnyebben írják valamiért a Covid javára az elhalálozásokat mint az oltás javára.
De az igazság kezd kiszivárogni szép lassan.
Na csak kibujt a szog a zsakbol, konteojoska megerkezett. Igen, az oltastol hullanak az emberek mint a legyek, meg fogjak tizedelni, mit tizedelni, kiirtani a lakossagot, rohatt gyoccercegek, 5G-re aktivalodo chipet is raktak bele meg grafen-hidroxid pengeket amik felhasogatjak az ereket.
Kihagytam valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!