Tegnap hánytam és erős vese gorcsom volt. Kiderült vesekövem van. Hányás közben távoznak a kövek ?
Figyelt kérdés
Megalapították mozognak a kövek azért van erős vese fájdalom. Hányás közben kijönnek a kövek ? Köszönöm a válaszokat2022. márc. 1. 13:04
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
30 szavazat
1/10 anonim válasza:
Hányástól nem jöhetnek ki, mert nem a gyomrodban vannak. Szokták zúzatni őket, ha sikerül apróra törni, akkor a vizelettel távoznak. Nem tudom, alkalmazzák-e még ezt a módszert.
N
2/10 anonim válasza:
Nem. Amit kihánysz, az a gyomrod tartalma. A vese azt szűri meg, ami már elhagyta a gyomrodat. Vesekő legfeljebb vizelettel távozhat, ha elég kicsik a kövek.
3/10 anonim válasza:
Próbálj nagyon-nagyon sokat inni, hátha megmozdulnak és maguktól távoznak. A hányás - valószínűleg - a fájdalomtól volt.
4/10 anonim válasza:
Hányni a gyomrodból tudsz.
A vese csak a vért szűri. Kimeneti nyílása a húgyvezeték-->húgyhólyag - - >húgycső.
Szóval csak kipisilni tudod.
Azért néha elképedek, ne haragudj, kérdező! De a biológia oktatás, mint tananyag, megszűnt? Nagyon elszomorító..
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ❤️❤️❤️
2022. márc. 1. 13:43
6/10 anonim válasza:
A hányást az erős görcs okozza. Jobbulást!
7/10 anonim válasza:
Nekem is volt vesekő, iszonyatos fájdalom, én is hánytam, de az lényegtelen a vesekő szempontjából. Nekem a kórházban infúziót adtak, utána otthon távozott kő. Jobbulast.
8/10 A kérdező kommentje:
A kérdező vagyok. Sajnos műteni kellett be volt nagyon gyulladva a vesém megakadt a kő valahol kaptam infúzió és antibiotikum illetve van bent egy Stent amit nem tudok miért kellett berakni :( :( :( otthon vagyok már áprilisra kaptam ct re időpontot. Egyenlőre szedem végig az antibiotikumot.
2022. márc. 4. 21:30
9/10 anonim válasza:
Nagyon sajnálom, jobbulast neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!