Covid után mitől jött vissza a szaglásotok? ❓
Nekem egy éve nem. Kb 20 százalékos. Hívd fel a semmelweis szaglás ambulanciáját most azonnal és kérj időpontot (június végére adnak)
Utána vagy szólj a háirosvonak és úgy, vagy anélkül hívd fel szinten a semmelveisz ful orr gegeszetet es kerj idopontot. Pár hét mulva mehetsz és nekem felirt a doki orrtisztítós , orrsprays, orrolajos kúrát, kicsit segített is (még tart). Ezutan meg megyek a szaglásambulanciára majd ugye nyáron és várom a csodát. Irrhon egyedul ott kiserleteznek a szaglás visszanyeresere
(En szoltam háidokinak es ugy kett semmelwisz gegeszet majd szaglasambu. Azert javaslom a sorrend megcsereleset h hamarabb kapj idopontot)
Szedj cinket és B-komplexet. Én szedem, és már nagyon sokat javult a szaglásom (1 hónapig semmit sem éreztem). Emellett otthonra is beszerezhetsz többféle illóolajat, amit szagolgathatsz naponta párszor. Itt elolvashatod, mit és hogyan érdemes csinálni:
"a koronavírus utáni krónikus szaglásvesztés ellen ajánlják a sós öblögetést és a gyulladás csökkentésére szolgáló vényköteles szteroidos orrspray-k használatát. De szaglótréningnek is alávethetik magukat a betegek. A tréning alatt stimuláljuk az orrunkat, hogy felismerje a szagokat.
Az erről szóló kutatás professzora, Sindwani kiemelte: az alapszínekhez hasonlóan alapillatok is vannak (virágos, gyümölcsös, aromás, gyantás). A szakértő szerint ezekből az illatokból cseppentsünk egy pálcikára, és naponta kétszer 15-20 percre tegyük az orrunk alá. A vizuális képzelet kombinálása az illatokkal felerősíti a szaglást, ezért azt javasolják, ha rózsaolajat használunk a virágos illatokhoz, képzeljük el magát a növényt is."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!