Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bőven 30% feletti C19 pozitivi...

Bőven 30% feletti C19 pozitivitási ráta a kiemelten sikeres járványkezelés része? Miközben a WHO ajánlás 5 % körüli?

Figyelt kérdés
2022. jan. 28. 11:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
54%

"Miért ne lenne gond? Meg a dolgozónak miért ne lenne gond a kényszerpihenő?"

Ezt a fõnököd jobban tudja, vele kell megbeszélni. Ha otthonról is tudsz dolgozni, akkor mindegy, ha nem, akkor nem értem miért lenne jobb egy full lockdown, mint 2 hét táppénz?

Az egyéni szoc problem, hogy veszélyeztetett rokonod van. Ezért nem lehet lezárni az egész társadalmat.

2022. jan. 28. 13:50
 22/33 Koplárovics Béci ***** válasza:
76%

"De enyhe tünetekkel miért tesztelsz, te birka? "

Azért barátom, hogy ne fertőzzem meg a kedves édes anyukádat...

2022. jan. 28. 13:50
 23/33 anonim ***** válasza:
50%
A kedves édes anyukám 3 pfizert kapott, megtette, amit lehetett.
2022. jan. 28. 13:51
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Várj, ki beszélt full lockdown-ról? Onnan indultunk, hogy nem mindenki tud akármikor otthon maradni, ha úri kedve úgy tartja, mint ahogy azt te (vagy valaki más, nem tudom felhasználónév nélkül) flegmán tanácsoltad.

2022. jan. 28. 13:55
 25/33 anonim ***** válasza:
50%

"Onnan indultunk, hogy nem mindenki tud akármikor otthon maradni"

Nem. Onnan indultunk, hogy a kovidnáci kérdezõ nem elégedett a járványkezeléssel, de a javaslatait baxik megosztani, ezért csak találgatunk.

2022. jan. 28. 14:12
 26/33 anonim ***** válasza:

Akkor olvass vissza, valaki írta a #8-as válaszban, hogy maradjon otthon aki akar, mintha ez ilyen egyszerű lenne, én erre reagáltam.

2022. jan. 28. 14:14
 27/33 anonim ***** válasza:
50%

Én írtam a 8-as választ, mert komolyan nem értem, milyen alternatívára vártok. Egy részleges lezárás is végzetes lehet bizonyos szektoroknak (vendéglátás). Vagy ameddig téged nem érint, addig oké?

Szerintem mostmár a védekezés egyéni felelõsség kell, hogy legyen. Ha jobban félsz vírustól, mint a munkanélküliségtõl, otthon maradsz, nem kell arra várni, hogy állambácsi jóváhagyja a döntésedet.

2022. jan. 28. 14:34
 28/33 anonim ***** válasza:
50%

De mit nem értesz azon, hogy NEM tud bárki csak úgy otthon maradni attól még, hogy te ezt odaböffented lazán valahova? :D

Amúgy alternatíva lenne pl. kezdetnek az, hogy végre két év után idehaza is legyen végre általánosan hozzáférhető ingyenes teszt, ahogy a normális országokban szokás. Én pl. csak ezen a héten 30ezret költöttem a tesztre, mert nem szeretném a rokonaimat karanténba zsuppolni.

Az én munkahelyem is be volt zárva bő egy évig törvényileg, nem mondanám hogy nem érintett. Ettől még nem akarok másokat megszívatni, csak azért mert nekem is szr volt.

Ingyen teszt, home office lehetőség, online oktatás lehetőség (értsd: egyiket se kéne kötelezővé tenni, de aki meg tudja oldani, az minek menjen a tömegbe), stb. Mert jelenleg NEM tud otthon maradni, aki akar...

2022. jan. 28. 14:40
 29/33 anonim ***** válasza:

"De mit nem értesz azon, hogy NEM tud bárki csak úgy otthon maradni attól még, hogy te ezt odaböffented lazán valahova? :D"

Rengeteg ember megtette kényszerbõl, nehogy már az ne találja meg a módját, akinek érdeke is fûzõdik hozzá!

Az, hogy harmincezret költesz egy héten tesztre, a te birkaságodnak köszönheted. Ha beteg lennél, tudnál róla, ha enyhék a tüneteid vagy tünetmentes vagy, akkor elvileg nem fertõzöl (legalábbis erre hivatkozva kényszerítik az oltàst). Szóval a teszt arra jó, hogy mesterségesen generálják a pánikot.

Az egyetlen konstruktív hozzászólásod csak most sikerült kibökni a választható home office/online school lehetõségrõl.

2022. jan. 28. 15:01
 30/33 anonim ***** válasza:
45%

"Rengeteg ember megtette kényszerbõl"

Ja, dögöljön meg a szomszéd tehene is, értem.

"Ha beteg lennél, tudnál róla, ha enyhék a tüneteid vagy tünetmentes vagy, akkor elvileg nem fertõzöl"

Ugye az megvan, hogy nem csak covid létezik (tehát attól, hogy vannak tüneteim, nem vagyok feltétlenül covidos), és hogy tünetmentesen is lehetséges fertőzni? Ha szerinted birkaság az, hogy nem akarok másokat szívatni, akkor vállalom. :)

2022. jan. 28. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!