Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Magas ez a pulzus?

Magas ez a pulzus?

Figyelt kérdés
Neki álltam futni, erősítő otthoni gyakorlatokat végezni. Másfél éve a covid miatt otthon "fetrengtem". Semmit nem mozogtam sajnos. A tüdőkapacitásom a vírus után nagyon rossz lett. Minden edzésnél mérem a pulzusomat órával, ami megbízható mert leteszteltem egy rendes márkás vérnyomásmérővel és ugyanannyit mutatott. 179-re ment fel a pulzusom. Ha emelkedőnek felfelé sétálok rohamos tempóban akkor eddig a legmagasabb 169 volt.
2022. jan. 18. 19:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugalmi helyzetben kell mérni. Terhelés él evidens, hogy magasabb.
2022. jan. 18. 19:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Szóval ha nyugalmi helyzetben jó akkor mindegy hogy sport közben mennyire megy fel?

Illetve a nyugalmi helyzet az ha pl már 4-5 perce ülök?

2022. jan. 18. 19:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Sport közben normális, de ez függ az edzés intenzitásától, a te állóképességedtől és életkorodtól. Tekintve, hogy te 1,5 évig semmit sem mozogtál, most pedig a covidon is átestél, nem kell csodálkozni, hogy ilyen magasra felmegy a pulzusod. Éppen emiatt kellene betartani a fokozatosság elvét, pl. kocogással, nem pedig futással kezdeni. Inkább az átlag pulzusod érdekelne. Ha az túl magas, akkor csökkenteni kell az edzés intenzitását.

Minél edzetlenebb vagy, annál magasabb lesz a pulzusod edzés közben, de ez idővel csökkenni fog. Én sportoló vagyok, szintén átestem a covidon és több százalékot csökkent a tüdőkapacitásom... 2-3 hónapra volt szükségem, hogy újra visszaálljon a normális szintre. Most az intenzív edzések során 168 körül van a legmagasabb pulzus értékem, az átlagos pedig 138 körül. Ez nálam normális.

2022. jan. 18. 19:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ. Nekem van hogy attól is felmegy 115re a pulzusom hogy felkelek az ülésből és kimegyek a konyhába inni
2022. jan. 18. 20:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem fekvő helyzetben 80 felett van, alvás közben néha ez alatt.

Egyszerű sétálástól 110-120 között van

2022. jan. 18. 20:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez a covid és az edzetlenség. Sportolóként a nyugalmi pulzusom alacsonyabb az átlagnál. Viszont miután covidos lettem 90-100 körüli volt a nyugalmi érték... Fokozatosan emeld a terhelést és idővel a pulzusod is alacsonyabb lesz.
2022. jan. 18. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!