Vérnyomás 200/153 156 pulzus... Mit tudok csinálni?
Elmentem orvoshoz, hogy néha elég magas a vérnyomásom.. Heti 1x-2x.
Beutalt kórházba "kivizsgálásra" ahol csináltak ekg-t és terheléses vérnyomásmérést. Magasabb volt a kelleténél, de betudták a tinikornak. Az ekg okés volt. Mondtam ott bent, hogy éjjel van amikor felkelek és 180-190.. erre azt mondták, hogy mivel itt nem volt annyi nem tudnak mit csinálni vele. Ha annyit mérek otthon, pihenjek... Amikor alapból is nyugalmi állapotban annyi...Szóval esetleg van valami praktika? Lejjebb vinni sos.-ben? Most is már túl lépte a 200-at, marha rosszul vagyok. Köszönöm szépen előre is a tippeket.
17/L
Szerintem hivd fel az ugyeletet!
Ez nagyon magas ha nyugalmi allapotba vagy
Ha rosszul is vagy és ilyen magas, hívj mentőt vagy vigyenek be. A mentő már el tudja kezdeni a vérnyomás csökkentést.
Mivel méred otthon?
Alkarra tehető vérnyomásmérővel, hasonló van a kórházakban is..
Lehet nem pontos amit mér, de megközelíthetőleg annyi..
Mostmár jobb, 150/112 pulzus 101.
Elvileg a vérnyomásmérő jó, mert ha alacsonyabb akkor is jó értéket mutat... De nem tudom. A napokban felhívom ismét az orvost... hátha..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!