Allando magas pulzus kivalthat nehez legzest?
Jovoheten megyek kardiologushoz, de nem tudom kibirom e addig.
Most nagyon rossz a legzesem, vajon este is be lehet venni egyet?
A Bisoprololt nyugodtan beszedheted. A cél az, hogy a pulzusodat csökkentsék. Viszont ne térj el az adagtól! Ha napi 1x 5 mg-ot írd elő, akkor ne vegyél be többet! Ha csak 2,5 mg-ot, akkor annyit, a lényeg, ez nem úgy működik mint egy fejfájáscsillapító, hogy fáj a fejem bekapok egyet, 3 óra múlva még mindig fáj ezért megint bekapok egyet.
Ha nagyon szarul vagy, magas a pulzusod nyugalmi helyzetben is és nehézlégzésed van, akkor hívd ki a mentőket. De semmiképpen se vegyél be több Bisoprololt mint az előírt!
De kérdező, miért csodálkozol hogy magas a pulzusod, ha nem is szeded az előírt gyógyszert?
Ez ahogyan írtam is az előbbi válaszomban, nem úgy működik mint egy fejfájáscsillapító. Nem olyan, hogy 110 a pulzusod, beveszed, aztán rögtön 55 lesz. Van, hogy 2-3 nap szükséges, mire beáll a pulzusod a gyógyszer hatására.
A háziorvos pedig valóban nem kardiológus, de tekintve hogy nincs ultrahang szeme, ez+ a beutaló a legtöbb amit jelenleg érted meg tudott tenni. Egy cseppet se aggódj, ugyanúgy elvégezte az orvostudományi egyetemet, mentőzött, végigjárta az egyetem alatt az összes szakosztályt kötelezően, és feltételezem nem tegnap kezdte a háziorvostant. Orvos, bízz meg benne. Nem írta volna fel, ha nem látja szükségesnek.
Csak ugye ezt reggel kell beszedni, most akkor innentol mindig este szedjem?
Aaa de bene vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!