Nem tudok sportolni mióta átestem a Covidon. Van más is, aki így járt?
Ismerek ilyen embert, aki ráadásul edzőként dolgozik. Ő ráadásul kerékpárral közlekedett, a covid fertőzés óta viszont áttért az autóra, mert nem bír már tekerni.:(
Én a helyedben felkeresnék egy ilyen posztkovid szakrendelést.
Jobbulást!
#1 vagyok újra. Annyi biztatót tudok talan mondani, hogy ez az ismerősöm továbbra is tart edzéseket, be is mutatja a gyakorlatokat, tehát képes ellátni a munkáját, illetve mostanában vannak ilyen kardió posztjai, tehát evez, spinningel, kocog.
Mostanában nem kérdeztem rá az állapotára, de ezekből a posztokból úgy gondolom, hogy javulóban van.
Én 23 éves vagyok, és a fertőzés után magas maradt a pulzusom, illetve a légzésfunkció is lecsökkent kb. 20%-al. Sportoló vagyok, covid előtt (és most már utána is) ez nálam heti kb. 4,5 óra küzdősportot, és kb 14 óra súlyzós és kardió edzést jelentett.
A poszt-covid vizsgálatok után (teljes labor, kardiológia, pulmonológia) én megint elkezdtem sportolni. Fokozatosan emeltem a terhelést, és kb. 2 hónap után már alig volt probléma. Persze az első 1 hónap nehezen ment, de ez normális, mert a szervezet elszokott a terheléstől.
Ha neked megvolt a teljes kardiológiai kivizsgálás (értsd: nyugalmi ekg, terheléses ekg, szív uh), és nem találtak semmi rendelleneset, akkor én azt javasolnám, hogy kezdj el mozogni. Nem úgy ahogy a fertőzés előtt mozogtál, hanem szépen lassan. Jóga, pilates, gerinctréning stb. amik nem igazán emelik meg a pulzust. Idővel a szervezeted is megerősödik, és ahogy edzettebb leszel, csökken a pulzusod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!