A szorongásom és pánikom miatt sportolni sem merek, mit tegyek?
Tudatosítani kell, hogy a mozgástól dobog erősebben a szíved. És ne valami brutál kardio edzéssel kezdj, hanem először séta, majd kocogás, pár alkalom után futás.
Nekem segített pedig nem hittem benne. De gyógyszert nem akartam szedni és nagyon-nagyon ki voltam már készülve. Eleinte csak olyan parkba mertem menni ahol sokan voltak, hogy ha mégis rosszul lennék, legyen segítség, de persze semmi nem történt 😀 Igazából futni is utáltam de megszerettem.
Nem lehetetlen, hogy egyedül is meg tudsz vele küzdeni. De egyedül SOKKAL nehezebb. A pszichológusok nem véletlenül tanulnak évekig és aztán gyakorolnak szakmai felügyelet alatt. A sportolóknak sem véletlenül vannak edzőik. Egy megfelelően képzett külső segítő sokkal jobban láthatja, hogy neked épp mire van szükséged, mi hogyan segíthet.
Ha egyedül próbálkozol, akkor pont ez a külső nézőpont hiányzik. Elolvashatod ugyanazokat a szakkönyveket és tanulmányokat, amiket a pszichológusok olvasnak. Sőt lehet, hogy a barátaidnak te magad is tök jó tanácsokat tudsz adni. De a saját életedet, helyzetedet, problémáidat egészen máshogyan látod, mint az, aki nincs benne a te helyzetedben.
Nem véletlenül mondják, hogy "Nem látni a fától az erdőt." Ha kívülről (pláne felülről) nézed az erdőt, akkor napnál világosabb, hogy merre kell menned, hogy kijuss belőle. De ha benne vagy az erdőben egy térkép nélkül, már egyáltalán nem ugyanúgy látod a dolgokat. A saját életeddel is ez a helyzet. Sok mindent nem tudnak mások megérteni, mert nincsenek a te helyedben - viszont ugyanúgy egy csomó mindent sokkal jobban láthatnak, pont azért, mert ők nincsenek ugyanazoknak a dolgoknak a hatásai alatt.
Én is a pulzusmérőt javasolnám, mint egy másik válaszoló.
Figyeld a pulzusodat folyamatosan, és úgy sportolj, hogy tudatosan meghatározol egy szintet, ami fölé ne menjen.Aztán szépen lassan, tudatosan lehet ezen a szinten emelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!