Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Elment a szaglásom, a teszt...

Elment a szaglásom, a teszt negatív. Pànikolok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy hete beteg lettem hirtelen, magas lázam lett, fájt a torkom kidőltem. A szaglàsom akkor még tökéletes volt. Mindig is sokkal jobb volt, mint a többi emberé.

Orvost felhívtam, mondtam neki, hogy a teszt negatív lett, azt mondta oké, nem kell antibiotikum. Pihenjek, lázcsillapítót vegyek be, ha kell, meg sok folyadék. Ezt ki kell pihenni. Már jobban is vagyok, nincs láz, nem kapar a torkom, vissza tudtam térni dolgozni, viszont kb 2-3 napja hirtelen elment a szaglàsom teljesen. Szó szerint semmit nem érzek. A teszt még mindig negatív (munkában teszteltek), és ilyen soha életemben nem volt még! Amikor mononucleosisom volt, akkor ment el részben a szaglàsom, de most teljesen megszűnt. Előtte meg megéreztem mindent. Be is pánikoltam. Mi van ilyenkor? Járt már valaki így? Nagyon orvoshoz sem merek menni, mert ezzel tuti bevàgnak házi őrizetbe, hiába negatív a tesztem.

Mit tegyek, hogy visszajöjjön minél hamarabb? Nagyon félek!

2022. jan. 6. 05:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem az első tünetektől számítva 6. napon ment el egyik napról a másikra teljesen a szaglásom. Úgy, hogy akkor még az orrom sem folyt, semmi náthás tünetem nem volt, csak utána. A tesztem pozitív lett. 1 hónapig nem éreztem szagokat, azóta fokozatosan egyre jobb.

De miért pánikolsz? A legtöbb embernek pár hét után visszajött a szaglása. Nem mondom, hogy engem kicsit sem zavart, de nem a világ vége. Vagy attól félsz, hogy ez COVID? Ha az is, a nehezén már valószínűleg túl vagy.

2022. jan. 6. 22:54
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem félek a covidtól, semmi egyéb tünetem nincs szerencsére, pcr is negatív. Az orrom enyhén be van dugulva, meg gyakran érzem azt, mintha folyna az orrom, de a váladék nem indul meg, emiatt szipogok. Igazából lehet emiatt is nem érzek szagokat, nem tudom.

Maga a szaglásom nélkül nem érzem magam embernek, eddig mindent megéreztem konkrétan, most meg szó szerint semmit. :/ Ez pokoli.

Mindenesetre megpróbálom ezt a tréninget majd, hátha használ.

2022. jan. 7. 00:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!