Miért nincs egészséges táplálkozás propaganda, kötelező C és D vitamin szedés elrendelése kormányzati szinten?
"Miért lehet dohányt és alkoholt kapni legálisan, ami emberek millióinak teszi tönkre az életét? Mert tradíció inni? Kell a bevétel a dohánygyáraknak, kell a bevétel a kialakult betegségek kezelésére szakosodott szektoroknak, pörög a gazdaság"
Tehát mégiscsak bedőlsz bármilyen neked tetsző összeesküvéselméletnek...
Érteni értem, csak épp ettől még semmi alapja a konteódnak, ellene viszont igen sok szól.
Pl már próbálkoztak a betiltásukkal, csúnyán vissza is ütött.
A kávét kifelejtettem.
Szerintem ugyanúgy nem kellene ezeket kötelezővé tenni, ahogy az oltásokat sem. Lehetne inkább ingyenes a rászorulóknak, az orvos felírhatná nekik receptre. Jó lenne, ha végeznének D-vitaminszint mérést azoknak, akik kérik. Én próbáltam régebben kérni a háziorvostól, de lerázott azzal, hogy ahhoz szakrendelésre kellene mennem, és ott is csak abban az esetben nézik meg, ha indokoltnak tartják, pl. alacsony csontsűrűség esetén.
Az egészséges életmód egy nagyon tág fogalom. Hiába mondják egyszerű embereknek, hogy "éljenek egészségesen", fogalmuk sincs, mit is kellene máshogy csinálniuk. Csak valami ködös elképzelésük van, hogy zöldséget, gyümölcsöt kellene enni (amit nem szeretnek, meg különben is drága), meg menjenek futni, ami fárasztó és nincs is rá idejük... Azért ha valakit érdekel a dolog, utána tud olvasni, esetleg elmenni egy dietetikushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!