Mit kell mondani hogy mire kérek időpontot ha úgy gondolom cukorbeteg vagyok?
10-es, azért nem így van. Nekem a háziorvosnő megköszönte, hogy vittem egy 3 hetes táblázatot (napi ötszöri méréssel), azt mondta, jóval előrébb vagyunk. A HgbA1C az ugye egy átlag, de nem látja a megoszlást. A fruktózamin meg az utolsó 2 heti átlag (csak valamit a fehérjékhez kapcsolódva néz). Szükség volt az én napi méricskélésemre is, szóval a "felesleges" azért erős szó erre.
Amúgy minden tisztességes családban van egy vércukor mérő (is), ma már nem tétel.
Nem mindenkinek van vércukormérő a családban, rengeteg ismerősöm van, aki azt se tudja, hogy mi pontosan a cukorbetegség. Párom testvére autista, cukorbeteg és mégsincs cukormérőjük, mert gyógyszert szed, nem kell mérni - bár nem is engedné mérni. Bátyám 8 éves kora óta az, és rengetegbe kerül a tesztcsík még kedvezménnyel is.
Ha a vérvétel kimutat bármi eltérést, a doki fogja tudni,hogy hova küldjön tovább. Ha pedig nem lesz eltérés és semmi probléma, akkor felesleges lenne megvenni mindent és méregetni, izgulni rajta stb.
Egyébként nekem is jéghideg a kezem, lábam, folyamat vizes/izzad, de egyszerűen azért, mert enyhén vérszegény vagyok (mamától örököltem) és alacsony a vérnyomásom (90/60 az átlag). Ennyi (éente megyek vérvételre biztonság kedvéért). Ha pedig cukorbetegség állna fent, akkor nem ennyi baja lenne a kérdezőnek és már rég dokinál lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!