Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit kell mondani hogy mire...

Mit kell mondani hogy mire kérek időpontot ha úgy gondolom cukorbeteg vagyok?

Figyelt kérdés
egy ilyen kivizsgálásra gondolok és mit kell csinálni előtte

2021. dec. 10. 19:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25%
Hát te hipochonder vagy! A hideg végtagoktól meg a lábizzadástól nem vagy cukorbeteg! Persze attól még menj el laborba, de hülyeségeken nem kell stresszelni magad. Endokrinológus helyett a pszichológusnál fog kelleni kikötnöd labor után.
2021. dec. 10. 20:12
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

10-es, azért nem így van. Nekem a háziorvosnő megköszönte, hogy vittem egy 3 hetes táblázatot (napi ötszöri méréssel), azt mondta, jóval előrébb vagyunk. A HgbA1C az ugye egy átlag, de nem látja a megoszlást. A fruktózamin meg az utolsó 2 heti átlag (csak valamit a fehérjékhez kapcsolódva néz). Szükség volt az én napi méricskélésemre is, szóval a "felesleges" azért erős szó erre.

Amúgy minden tisztességes családban van egy vércukor mérő (is), ma már nem tétel.

2021. dec. 10. 20:16
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek van vércukormérő a családban, rengeteg ismerősöm van, aki azt se tudja, hogy mi pontosan a cukorbetegség. Párom testvére autista, cukorbeteg és mégsincs cukormérőjük, mert gyógyszert szed, nem kell mérni - bár nem is engedné mérni. Bátyám 8 éves kora óta az, és rengetegbe kerül a tesztcsík még kedvezménnyel is.

Ha a vérvétel kimutat bármi eltérést, a doki fogja tudni,hogy hova küldjön tovább. Ha pedig nem lesz eltérés és semmi probléma, akkor felesleges lenne megvenni mindent és méregetni, izgulni rajta stb.

Egyébként nekem is jéghideg a kezem, lábam, folyamat vizes/izzad, de egyszerűen azért, mert enyhén vérszegény vagyok (mamától örököltem) és alacsony a vérnyomásom (90/60 az átlag). Ennyi (éente megyek vérvételre biztonság kedvéért). Ha pedig cukorbetegség állna fent, akkor nem ennyi baja lenne a kérdezőnek és már rég dokinál lenne.

2021. dec. 10. 21:19
 14/15 anonim válasza:
Szia, azóta mi történt?
2021. dec. 15. 09:26
 15/15 anonim ***** válasza:
a házihülye, jajj bocs! a háziorvos diabetológiára fog küldeni! mindenképp vizsgáltass pajzsmirigyet! (TSH)
2022. jan. 2. 20:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!