Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A bevizsgált gomba mindig...

A bevizsgált gomba mindig 100% ehető?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a gombát, imádom. Sokszor fogyasztottam már, de csak boltból vettem, sosem szedtem, nem is merném. Valamint éttermekben is szoktam enni, mert azt feltételezi az ember, hogy bevizsgált gombát használnak.

Múlt héten sógoromék gombamérgezést kaptak egy étteremben. Szerencsére nem volt halálos, de a gyomrukat ki kellett mosni, rosszul voltak napokig. Az éttermet vizsgálat alá is vonták, kiderült, hogy nem megfelelő árut használnak.

Ezek után étteremben biztosan nem fogok többé gombát rendelni. Viszont amit a boltban veszek, ami be van vizsgálva, abból nem lehet bajom?

ma 06:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát, valószínűleg nem, de végülis emberek vizsgálják be, akik meg ugye hibazhatnak... De azért nem kell raparazni, hiszen akkor fel se mernénk kelni az ágyból, ha ebből indulnánk ki mindig.
ma 06:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha aggódsz, akkor megbízható boltba vegyél csomagolt árut és ne egzotikusat. Pl. a csomagolt csiperke tutira nem lesz mérgező.
ma 06:45
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nyilván nincs 100% sosem, de az előre csomagolt is más, meg az éttetemben feldolgozva felszolgált is. A csomagoltat, ha kibontod és van közte nem odaillő, akkor azt te is észreveszed. Nekem még a suliban anno azt tanították, hogyha valaki szereti a gombát, akkor nézzen utána melyik hogy néz ki, azért nem árt ismerni, nem árt tudni hogy lehet a rosszat felismerni.
ma 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!