Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Másnál is van ilyen?

Másnál is van ilyen?

Figyelt kérdés
Az van, hogy sajnos sokszor voltam olyan felelőtlen, hogy gumi nélkül szexeltem idegenekkel, akik között volt HIV pozitív is. Most már nem csinálom, viszont sosem kaptam el a HIV fertőzést. Olvastam, hogy van egy delta 32 nevű genetikai mutáció, ami annyit jelent, hogy a szervezet a mutáció miatt képes felismerni és inaktiválni a HIV vírusait még mielőtt azok átadnák a DNS-üket az egészséges sejteknek. Nyilván ez nagyon ritka mutáció a csontvelőben. Lehetséges, hogy nekem is ez van? Ki lehet ezt deríteni valami genetikai vizsgálattal vajon?

2021. nov. 26. 15:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

biztosan ki lehet, teljes DNS feltárást is csinálhatsz

de végülis nem mindegy? Ha lenne is, annyi más vackot elkaphatsz, hogy gumi nélkül amúgy sem szexelnél már akárkivel. Egyébként meg valószínűleg csak szerencséd volt.

2021. nov. 26. 15:06
 2/3 A kérdező kommentje:
1: de mást sem kaptam el sosem érdekes módon. :D Egyszer volt HPV-m, de azon kb az emberek 90%-a átesik gumi ide vagy oda. :D De már nem szexelek gumi nélkül senkivel, azóta felnőttem és már vigyázok.
2021. nov. 26. 15:10
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Jól olvastad, tényleg vannak akik rezisztensek rá, de szándékosan nem verik nagy dobra. Tudod miért? Mert nagyon-nagyon ritka, 1:10000-nél ritkábban fordul elő, s ne bátorítsa ez a "lehetőség" arra az embereket hogy felelőtlenek legyenek. Mert lehet egy ember megússza, de a másik 9999 meg nem.

Nincs szuperman aki immuncsoda és minden STD-nek ellenáll, te sem vagy az csak baromi nagy mázlid volt. Ha óvszer nélkül vagy HIV pozitívval nem 100% hogy elkapod, de ha mégis akkor elég csúnyán beszívtad.

2021. nov. 26. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!