Munkáltatónak kötelességem bevallani, hogy COVID-os vagyok?
Az előírás szerint "A munkavállaló azonnal köteles értesíteni a felettesét a pozitív tesztről, valamint az újbóli munkába álláshoz saját költségen PCR tesztet csináltatni."
Alapvetően egy munkahelyi rendezvényen kaptam el, ha az nincs, nem kényszerülök táppénzre, ami bevételkiesés. Ezen felül még elvárnák, hogy én álljam a PCR tesztet.
Ha azt mondom, hogy csináltak tesztet, ami negatív, jól gondolom, hogy ő azt nem tudja sehonnan lekérni? A táppénzes papíromon is úgy sejtem, majd csak annyit lát, hogy fertőző betegség volt, ami lehet akár influenza is.
(Sajnos a teszt pozitív, a kötelező 10 nap karantént természetesen letöltöm, csak fizetni nem akarok ~20 ezret egy általuk előírt tesztért.)
Közben a munkahelyen eltörölték ezt a teszt dolgot. Említettem nekik, ha ők írják elő, nekik kell fizetni, mert hivatalosan 10 nap karantén után visszamehetek. Nem tudom, hogy ez közrejátszott, vagy amúgy is tervben volt.
Végülis eltitkolni nem lehet, már ha csináltak tesztet hivatalosan, mert a 10 nap karanténra 7-es kóddal vesznek fel, amire mindenképp csak táppénz jár. Ahhoz, hogy 100%-ra kiegészüljön sok olyan feltételnek kell teljesülnie, ami soha nem fog - pl.a munkahelyem sosem fogja elismerni, hogy náluk kaptam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!