Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Munkáltatónak kötelességem...

Munkáltatónak kötelességem bevallani, hogy COVID-os vagyok?

Figyelt kérdés

Az előírás szerint "A munkavállaló azonnal köteles értesíteni a felettesét a pozitív tesztről, valamint az újbóli munkába álláshoz saját költségen PCR tesztet csináltatni."

Alapvetően egy munkahelyi rendezvényen kaptam el, ha az nincs, nem kényszerülök táppénzre, ami bevételkiesés. Ezen felül még elvárnák, hogy én álljam a PCR tesztet.

Ha azt mondom, hogy csináltak tesztet, ami negatív, jól gondolom, hogy ő azt nem tudja sehonnan lekérni? A táppénzes papíromon is úgy sejtem, majd csak annyit lát, hogy fertőző betegség volt, ami lehet akár influenza is.

(Sajnos a teszt pozitív, a kötelező 10 nap karantént természetesen letöltöm, csak fizetni nem akarok ~20 ezret egy általuk előírt tesztért.)

2021. nov. 21. 19:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Igen
2021. nov. 21. 19:55
 2/13 anonim ***** válasza:
42%
Igen kötelességed
2021. nov. 21. 19:59
 3/13 anonim ***** válasza:
44%
igen, kötelességed.
 4/13 anonim ***** válasza:
16%
Remélem büszke leszel magadra majd akkor is, amikor a kollégáid lélegeztetőgépre kerülnek! Vonulj táppénzre, ne kamu dumákkal terjeszd a fertőzést! Úgyis kiderül és ha van esze a munkáltatónak, akkor kirúgás mellett még jól be is perel.
 5/13 anonim ***** válasza:
58%
Ha ugyis letöltöd a karantènt, valószínűnek tartom, hogy bármit mondasz is kèrni fogja a negatív tesztet.
2021. nov. 21. 20:01
 6/13 anonim ***** válasza:
20%
Felénk a nyugdíjas tüdő - és szívbeteg is simán túlélte. Szerintem aki belehal a covidba, azért nem is kár, mert nem volt életképes
2021. nov. 21. 20:02
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Hat nyilvan van annyi esze, hogy ha pcr tesztet ker, akkor be kelljen mitatni az eredmenyt is:D

Egyebkent azt a reszet nem igazan tartom jogosnak, hogy olyan dolgot kernek, ami a hivatalos szabalyozasnak ellentmond (ugyanis nem eü dolgozonak nem kell felszabadito vizsgalat) raadasul sajat penzen csinaltass tesztet. Nyugodtan varja el, de akkor allja a teszt koltseget.

2021. nov. 21. 20:09
 8/13 anonim ***** válasza:
67%
Eleg sokan meloznak kovidosan. A legtobben nem koltenek tesztre.. nalunk is mindenki beteg.. egy csinalt tesztet es pozitiv. Tobbiek szarnak ra.. lassan el is mulik mindenkinek.. persze meg mi fizessunk a tesztert is. Lol
2021. nov. 21. 20:13
 9/13 A kérdező kommentje:

Természetesen, ha állja a tesztet, állok elébe. Azonban egyértelműen leírja, hogyha igazolt COVID-os vagyok, akkor csak negatív PCR teszttel mehetek vissza, amit én állok. Szerintem ez nagyon nem fair.

Aki pedig csak fröcsög és jókat kívánt nekem: 6 napja vagyok itthon táppénzen, a tesztelők ma értek ide. Még nem gyógyultam meg, tehát emiatt se mennék vissza, még akkor se ha negatív lenne a tesztem. Másrészt a 10 nap karantén alatt mindenképp táppénzen voltam/vagyok, amiről a munkáltatónak nem feltétlen kell tudnia, hogy karantén, lehet aká influenza szövődményéből adódó táppénz is... Ezért kérdeztem.

2021. nov. 21. 20:37
 10/13 anonim ***** válasza:
67%
Hat en rafognam masra.. bar nekem egyszeru. Vendeglatozok, le se szarjak miert vagyok beteg, feloluk mehetek betegen is ha akarok 🤷‍♂️ tappenz meg nincs szal vagy melozol vagy nincs fizu..
2021. nov. 21. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!