Munkáltatónak kötelességem bevallani, hogy COVID-os vagyok?
Az előírás szerint "A munkavállaló azonnal köteles értesíteni a felettesét a pozitív tesztről, valamint az újbóli munkába álláshoz saját költségen PCR tesztet csináltatni."
Alapvetően egy munkahelyi rendezvényen kaptam el, ha az nincs, nem kényszerülök táppénzre, ami bevételkiesés. Ezen felül még elvárnák, hogy én álljam a PCR tesztet.
Ha azt mondom, hogy csináltak tesztet, ami negatív, jól gondolom, hogy ő azt nem tudja sehonnan lekérni? A táppénzes papíromon is úgy sejtem, majd csak annyit lát, hogy fertőző betegség volt, ami lehet akár influenza is.
(Sajnos a teszt pozitív, a kötelező 10 nap karantént természetesen letöltöm, csak fizetni nem akarok ~20 ezret egy általuk előírt tesztért.)
Hat nyilvan van annyi esze, hogy ha pcr tesztet ker, akkor be kelljen mitatni az eredmenyt is:D
Egyebkent azt a reszet nem igazan tartom jogosnak, hogy olyan dolgot kernek, ami a hivatalos szabalyozasnak ellentmond (ugyanis nem eü dolgozonak nem kell felszabadito vizsgalat) raadasul sajat penzen csinaltass tesztet. Nyugodtan varja el, de akkor allja a teszt koltseget.
Természetesen, ha állja a tesztet, állok elébe. Azonban egyértelműen leírja, hogyha igazolt COVID-os vagyok, akkor csak negatív PCR teszttel mehetek vissza, amit én állok. Szerintem ez nagyon nem fair.
Aki pedig csak fröcsög és jókat kívánt nekem: 6 napja vagyok itthon táppénzen, a tesztelők ma értek ide. Még nem gyógyultam meg, tehát emiatt se mennék vissza, még akkor se ha negatív lenne a tesztem. Másrészt a 10 nap karantén alatt mindenképp táppénzen voltam/vagyok, amiről a munkáltatónak nem feltétlen kell tudnia, hogy karantén, lehet aká influenza szövődményéből adódó táppénz is... Ezért kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!