Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A szüleim szeretnék, ha...

A szüleim szeretnék, ha beadatnám magamnak a harmadik oltást, van értelme?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, nincs semmilyen betegségem. Február-márciusban kaptam az első kettőt.

Angliában élek, ahol jelenleg a harmadik oltást kifejezetten csak időseknek és/vagy krónikus betegeknek adják, de a szüleim ragaszkodnak hozzá, hogy amikor egy hónap múlva hazamegyek három hétre, adassam be magamnak otthon, mert ott el tudjuk intézni.

Én nem vagyok biztos benne, hogy szeretném a harmadik adagot, az első kettő még hagyján volt azért cserébe, hogy utazhassak és hogy hozzájáruljak a nyájimmunitáshoz, hátha, de őszintén nem szeretném az összes márkát végigpróbálni. :D

Szerintetek van értelme a harmadik oltásnak ilyen fiatalon? (nyilván nem az oltásellenes vírustagadóktól kérdezem)

2021. nov. 21. 15:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
28%
9 Sajnálom ha megbántottalak, de ha nem a nevezett csoporthoz tartozol, akkor tudod, hogy ez az igazság.
2021. nov. 21. 16:12
 12/24 anonim ***** válasza:
49%
A 2.oltás kb. fél év után már nem ér semmit. Én 18 éves vagyok és pénteken adattam be( még azt is megkérdezték hogy melyiket szeretném)a 3.-at, pedig semmilyen betegségem nincs.
2021. nov. 21. 16:16
 13/24 anonim ***** válasza:
35%
A negyediknek is van
2021. nov. 21. 16:22
 14/24 anonim ***** válasza:
41%

Olvasd el a hivatalos állásfoglalást:

[link]

Jelenleg 40 éven felülieknek vagy a valamilyen veszélyeztetett csoport tagjainak ajánlott, de ha neked is adnak, nem látom, hogy miért ne. A plusz védettség mint mindig többet számít, mint a mellékhatás minimális esélye. Ha nem vagy biztos benne, beszélj a háziorvosoddal.

2021. nov. 21. 16:30
 15/24 anonim ***** válasza:
35%
Pont ma olvastam egy angol orvostól, hogy Angliában tele az intenzív oltatlan fiatalokkal. A tavaszi oltás jó eséllyel már semmi ellen nem véd.
2021. nov. 21. 16:58
 16/24 anonim ***** válasza:
59%
7-es válaszoló. Szerintem meg pont fordítva, a gyk. válaszolóinak nagy része diplomás. Régi olvasója vagyok a lapnak. Általában ha egy kérdésnél vita alakul ki 10-ből 9-en kiírják, hogy diplomájuk van. Nagyon csodálkozom, hogy ennél a kérdésnél még nem hivatkozott rá senki.
2021. nov. 21. 17:39
 17/24 anonim ***** válasza:
44%

Az elsőnek sincs akkora jelentősége, mint beharangozzák. Ugyanúgy lehetsz durván covidos, fertőzhetsz is, majd x havonta kiürül belőled az ellenanyag. Ilyen formában számomra értékelhetetlen. Majd ha nem halnak meg oltottak is, nem kell húszat beadni belőle, akkor jöhet belém is, addig részemről felejtős.

Ahhoz pedig, hogy ki mit adat be magának és mit nem, SENKINEK semmi köze, még a szüleidnek sem. Felnőtt ember vagy. Ha szeretnél oltást, akkor adasd be, ha nem, akkor ne.

Egyébként Magyarország egészségügye utolsó az Unióban. A média, vezető pozícióban lévő “ szakemberek “ erősen befolyásoltak a kormány által. Szóval én nem biztos, hogy egy magyarnak hinnék az angol protokoll helyett.

2021. nov. 21. 17:48
 18/24 anonim ***** válasza:
73%

“ Erre az oldalra leginkább a tudatlan, iskolázatlan, gyárimunkás, szociálisan az alsó rétegben elhelyezkedő "prolik" írnak. “

Jó jellemzést írtál magadról.

2021. nov. 21. 17:49
 19/24 anonim ***** válasza:
29%
16 szija nekem diplomám van
2021. nov. 21. 18:45
 20/24 A kérdező kommentje:

Én is éppen ezért vacillálok, mint amit a #17 írt, idekint másképp állnak hozzá, és itt egyelőre senkinek eszébe sem jutna, hogy nekem harmadik oltást adjon. És valahogy egy rendszernek, ahol nem propagálják meg tolják annyira túl ezt az oltás témát, mint Magyarországon, könnyebb bizalmat szavazni :(

De hát ugyanakkor meg ki tudja megmondani, kinek van igaza

2021. nov. 21. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!