Segítség! Miért van ez?
Ha orvos is sibo-ra gyanakodik, kezd el sorolni, miket szoktál enni.
Nőgyógyász nem tudott hozzászólni semmit? Lehet a méhedben van valami. Lehet anális szex okozza a problémát, felfázás? Stressz.
Szerintem a sibo, meg a gasztroenterológia összefüggnek.
Helytelen táplálkozás.
Hashimoto, értem. Dehát jód problémák, nem megfelelő sóbevitel?
https://www.youtube.com/watch?v=pacGasDylGY
Zab, bulgur, köles, nem igazán szimpatikusak, utóbbi kettőt nem is ismerem. A teljes kiőrlésű dolgokat kerüld, mert átverés, ami jót mondanak róluk.
Húsokat ne edd nyersen, mert férgességet okoz, inkább süsd jól át.
Zöldségeket, olyanokat amik kemény rostosak kerüld.
Ami zöld valamit krumpli, burgonya néven eladnak, attól nekem is csikarni szokott a hasam. Nyers zöldségekkel is óvatosan, mosd meg őket.
Próbálj meg ne stresszelni, tudom mondani könnyű. Keress valamit, videókat, amik szórakoztatnak, megnevettetnek.
Nem tudom mi az a kilégzési teszt. Nem tudom baktérium túltengést, fertőzést, laktózérzékenységet hogyan állapítanak meg ebből. De mint ahogy az orvos is közli ez megbízhatatlan.
Írod hogy: Stressz az van, eddig is volt, mégsem volt ilyen (puffadásos) problémád.
Dehát mióta van ilyen puffadásos problémád? Amióta fel kellett készülnöd a kilégzési tesztekre?
Mivel utánajártam hogyan történik a kilégzési teszt. Diétát kell betartani, stb, egyszóval mindent abba kell hagyni ami eddig visszafogta a baktériumtúltengést/fertőzést a vastagbeledben. Dehát lehetséges hogy most a vizsgálatok miatt jön elő a problémád.
Egyértelműen a Hashimoto-thyreoiditis, és az erre megszabott étrended, okozza a fertőzést/baktérium túltengést a vastagbeledben. (csak a tesztek miatt ez most felerősödött)
Laktózérzékenységgel is volt kilégzési teszted, de mondta a gasztros orvos, hogy vannak olyan esetek, amikor a teszt nem tudja kimutatni a problémát.
Egyébként a laktóz (tejcukor) is sav/lug/só, továbbá a tej, tejtermékek is baktériumokból épülnek fel.
SIBO kilégzési teszt negatív lett. Ennek ellenére vissza kell menned gasztroenterológiára, egy papírral, amin Felülfertőzött Bélszindróma szerepel.
Felülfertőzés jelentése:
1. - pl. baktériummal felülfertőzött vírusos-gyulladás
2. - = ráfertőződés (újabb fertőzés a betegség tartama alatt)
Dehát most, vagy azért titokzatoskodik az orvos, mert a kilégzési teszt használhatatlan, és tudja jól hogy sibo-ban szenvedsz.
Vagy mert a tesztek miatt, újabb fertőzés alakult ki.
Esetleg mindkettő.
Az elvileg mindenre gyógymód lenne, ha a napi természetes vitamin, ásványianyag szükségletet tudnád biztosítani a szervezted számára. C-vitamint próbáld folyamatosan adagolni, természetes forrásból.
Jódra és sóra is szüksége van a szervezetnek. Csakhogy többféle jód, és többféle só is van, valamelyik káros, valamelyik hasznos.
A Hashimoto-thyreoiditis-t kellene nálad gyógyítani.
Azt írják: „Vitatott hogy a betegséget okozhatja-e a túlzott jódbevitel.”
Ezt azért írják, mert a betegséget a (káros) jód okozza, illetve a jódhiány, továbbá a túlzott jódbevitel. Viszont az ellenszere is a (hasznos) jód.
Éppen ezért van a vita, mert nem tesznek különbséget jód és jód között.
https://www.youtube.com/watch?v=5BivtxmNzBI
https://www.youtube.com/watch?v=9wXJWVl2Mlw
A videóban is említik az algát. És a jód felfedezésénél is írják hogy: nátrium-karbonátra volt szükség, amit tengeri algák hamujából oldottak ki, ehhez valaki túl sok kénsavat öntött, és a párlat lecsapódásából, kikristályosodásából született meg a jód. -- Ezt a folyamatot az emberi szervezet is megcsinálja, dehát sült tengeri algát kell enned.
Ráadásul a szénnek is jó hatása van az emésztésre, gyomor problémákra. Ez nem azt jelenti hogy szenet kell enned. A sült ételeken lévő kisebb elszenesedések elegendőek, pl. pirítós kenyér.
Nem tudom hogy erről orvosok mondtak-e valamit, hogy szabad-e, vagy nem szabad. De mivel nem is tudnak semmit a jódról. Ezért szerintem nyugodtan elmehetnél sós tengerbe fürödni (ami természetes ásványianyag forrás, így káros jódtól nem kell tartani). Vagy sós gyógyfürdőbe, de én ezt nem ajánlom, mert ebben a pénz ipari világban valószínűleg a gyógyfürdőkkel is átvernek.
Aztán a kérdésem az lenne hogy szabad-e, szoktál-e kakaót, csokoládét, étcsokit enni? Mivel úgytűnik abban is van jód, pontosabban "jód-klorid"/"klór-jodid", mivel homályosan utalnak rá.
Káposztaféléket nem ajánlom hogy fogyassz, ugye, egyrészt azok is gázképzőek. Főleg karalábét nem ajánlom, mivel meszet tartalmaz. Valószínűleg a trágyázás során szívja fel, csakhogy a mésszel is kavarás van, tévesen használják a kifejezést, és a vegyületet is. A káposztafélék a Vadkáposztából lettek létrehozva. A vadkáposzta tengerpart menti területeken, tenger közeli mészkősziklákon őshonos, ami így egészséges lenne, azoknak akiknek nincsenek bél, gyomor problémái.
Coca-Cola-t javaslom inni, mivel eredetileg is gyógyhatású készítményként forgalmazták, aztán most meg az ördög termékének tulajdonítják. Gyerekkoromban is (20 éve) az orvos is állandóan ezt javasolta (nincs is csont ritkító hatása, ellentétben a kálciummal, aminek régi magyar neve nem véletlenül volt: mészeny, de eleve aki utána nézett, az tudja honnan ered, mit jelent az hogy "kál").
Tablettás vitaminokat nem ajánlom, ha még nem közöltem volna. Az élelmiszerekben más összetevők is vannak ami miatt hatékonyak, hasznosak, a kategóriákba sorolt, elnevezett vitaminok. Attól hogy a tudósok kivonogatják az élelmiszerekből, és lemásolják, műanyagként létrehozzák, eladják, és ezt szedjük, ettől nem leszünk egészségesek. Ez egy korhadt létra.
Fogyókúrás gyógyszereket is szedtél, meg kitudja milyen más tablettákat, hát sajnálom. Ezeket sem ajánlanám.
Az sem jó ötlet hogy csapvizet iszol! Tele lehet jóddal, ráadásul a káros fajtából. Ami neked a betegségeid miatt különösen rossz, veszélyes.
Bár igaz az ásványvizek sem jobbak, nemrég tűnt fel hogy az eddigi egyik kedvenc ásványvizem már rossz, furcsa, elolvasom mit tartalmaz; fluoridot.. ami egy erős méreg, szét égeti, elpárologtatja a sejteket.
Olajban sült, tocsogó ételektől is óvvaintenélek. Az olaj magában egészséges lehet, viszont felhevítve már káros. Ráadásul a napraforgó olajat is hígítják repceolajjal. A repceolaj pedig szintén káros a szervezetre. Olíva olajat nem ajánlom.
„gyulladt pattanásom van, ilyen belső” - ez nem tudom mit takar. Női belsőre, vagy azt érted hogy a pattanás töve, gyökere van begyulladva? Ha utóbbi akkor valószínűleg a Cisztás pattanásokról van szó. Ennél írják hogy elsősorban arcon, háton, mellkason vannak. + Rettenetesen viszket a bőröd.
Ezek szintén a Hasimoto, és a Sibo betegségeid következménye, elsősorban szerintem az előbbi miatt. Pajzsmirigy, nyirokcsomók, és mostmár az izzadság mirigyek is ki vannak készülve.
Egyértelmű, hogy jód/só hiány miatt, mivel az izzadságnak fertőtlenítő hatásúnak kellene lennie. Az ásványianyagok hiánya miatt, pedig elfertőződnek a mirigyek is, és a bőröd is.
Inzulinrezisztencia
Leggyakoribb formájában sok szénhidrátot fogyasztó, elhízott embereknél fejlődik ki.
A szénhidrátok növények által termelt vegyületek.
Dehát csökkentened kellene a zöldség fogyasztást, illetve hanyagolnod kellene a nyers zöldség fogyasztást, inkább süsd, vagy párold meg őket.
Inzulint a hasnyálmirigy akkor kezd termelni, amikor az elfogyasztott szénhidrátok emésztése során felszívódva a cukor (glükóz) magasabb mennyiségben megjelenik a vérben.
Inzulinrezisztencia a szénhidrát-anyagcsere zavara, amikor a sejtek érzéketlenné válnak a inzulin nevű hormon hatásával szemben.
-- Ezt hazudják. Mikor egyértelmű hogy cukor/vércukor (glükóz) túltelítettség van, a sok zöldség fogyasztása miatt. És a hasnyálmirigy éppen ezért kezd termelni inzulint, hogy megmondja sejteknek hogy ne reagáljanak a cukorra, mivel a szervezetnek nincs szüksége, nem tud több cukrot befogadni, feldolgozni.
Hisztaminintolerancia
Hisztamin = Szövet (Hisztosz) + Ammónia.
Intolerancia = túlérzékenység.
A diagnózis vastagbéltükrözés során lehet felállítani. - Neked ez nem volt, úgyhogy érdekes.
Hisztamin-intolerancia akkor alakul ki, ha valakinek elégtelen a hisztaminbontó kapacitása (képessége). Ilyenkor allergiához hasonló tünetek, hasi panaszok, fejfájás jelentkezhetnek.
Kerülni kell az érleléssel készült élelmiszereket, csak is friss ételeket szabad fogyasztani. Ezen kívül nem szabad enni az alábbiakat:
Tojásfehérje, belsőségek, bizonyos szalámik, tenger gyümölcse, maláta, napraforgó (mag? olaj? is? ezek szerint), olivaolaj, hüvelyesek, paradicsom, hagyma, citrusfélék, kiwi, banán, málna, eper, csípős fűszerek, mogyorófélék, kakaó, csokoládé, élesztő, ecet, fekete teák.
Csipszben van olaj. Túrórudin van csoki. Ami neked nagyon nem jó.
Nem vagyok orvos, ha esetleg nem tűnt volna fel. Csak segíteni szerettem volna. Jobbulást! Gyógyulj meg!
Ja hogy te is egy troll vagy, nah micsoda meglepő.
Legalább nem kell aggódnom hogy van valaki, akinek ennyi baja lenne.
Igen, lehet itt hülyeséget írtam.
Az érvényben lévő német orvosi protokoll szerint a diagnózis felállítása egyéb betegségek kizárása után panasz- és étkezési napló segítségével lehetséges. A panaszoknak hisztaminszegény diétára egészen vagy nagyrészt el kell tűnniük.
A nem megfelelően működő DAO (és HNMT) enzimaktivitása vastagbéltükrözés során mérhető. A diagnózis felállításához nem ajánlja az érvényes orvosi protokoll a következő laboratóriumi, vérvétel során mérhető értékek meghatározását: vérplazma-hisztaminszint mérése, a szérum-DAO-aktivitás vagy a szérum-DAO-koncentráció mérése. Nem ajánlott a széklet és a vizelet hisztaminszintjének és a hisztamin bomlástermékeinek mérése sem. Ennek az egyik oka az, hogy a jó eredmény nem zárja ki a betegség fennállását.
Az alacsony szérum-DAO-koncentráció vagy -aktivitás azonban a diagnózis gyanúját megerősíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!