Akinek van olyan ismerőse aki meghalt az oltástól (nem az oltás után bármi mástól), gond olyan ismerős van aki meg nem halt meg?
Én is 2 pfizer után kaptam el ezt a deltát.
Viszont annak idején elkaptam a brit variánst is, az akkor full kiütött, fájt a hátam, úgy néztem ki mint akit agyonvertek, ja és több mint 3 napig egyfolytába magas lázam volt (csak a folyamatos lázcsillapítózás vitte le).
Most meg a deltán vagyok épp rajta. Viszont lázam egyáltalán nincs. Most annyi van hogy folyik az orrom, és köhögök, meg refluxom is van keményen, meg a fülemmel furán hallok - mert belül tele lehet már váladékkal. Viszont ennyi. Éreztem este hogy jönnek azok a hullámok (mint ami a simán) de mivel nincs lázam (gondolom) ezért nem fáj sehol, még az ízületeim se.
Összességbe tehát most úgy érzem jól jártam. Sőt ha tudtam volna hogy ennyire is ki tud ütni a vírus, akkor inkább beadattam volna a 3.-at is. Viszont így is megúsztam úgy hogy nem jöttek a kemény tünetek.
36/F
Kérdező, nem tudom, hogy mennyire súlyos, mert már másfél hete nem dolgozik a kolléganőm. És igen, 2 oltás után lett covidos.
És ez nem újdonság, hogy oltás után lettek covidosak az emberek, ha megnézed a netes híreket, sok ilyenről olvashatsz.
Főnököm tavaly ilyenkor megkapta az influenza elleni oltást. Hamarosan kórházba került, lehet, hogy már akkor termelte a szervezete a covid vírus antitesteket, de így ezzel az oltással kiütötte. Vérrög alakult ki nála, életveszélyes állapotba került. Felépült. Azóta már biztos beoltotta magát. Ősz kezdete óta ez a mostani a 2. alkalom, hogy újra beteg. Egy hónapja az orra vére eredt el úgy, hogy kórházba is került. Felesége tavasszal vagy hogy volt covidos.
A főnököm pampog nekem, hogy oltassam be magam. Minek? Tavaly nyáron a strandon összeszedtem valami hányásos hasmenéses vírust, na ez volt az egyetlen betegségem 2018 novembere óta és azóta se voltam beteg. Előtte se volt rám jellemző a betegeskedés, szinte soha.
Ő meg állandóan beteg.
15-en dolgozunk együtt, abból 13 oltott. 3 oltott kivételével a többiek az elmúlt két hónap alatt már voltak betegek, ilyen felsőlégutival, de volt akinek más. Én meg oltatlanként teljesen egészséges vagyok.
Nem régen, talán 1-2, de a pontosat nem tudom, nem tartom ennyire számon.
Soha nem mondta senki, hogy az oltás scifi filmbe illő mágikus energiapajzsot hozna létre a beoltottak körül.
Arról volt szó, hogy HA ELKAPOD, AKKOR kevésbé betegít meg a vírus és NEM ARRÓL HOGY UTÁNA NEM LEHET ELKAPNI.
VILÁGOS VAGY ÚJRA LIRJAM?
Attól, hogy oltott vagy a vírus nem fordul meg az orrodban vagy a szádban. Ugyanúgy BEJUT, a teszt meg kimutatja, hogy pozitív vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!