Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ilyet megtehet az orvos?

Ilyet megtehet az orvos?

Figyelt kérdés
Tudtommal nincs most semmi ilyen szabályozás. Gyermek orvos nem enged be x számú embernél többet a rendelőbe. A szülők a beteg kisgyerekekkel (sokszor babákkal) kint állnak a hidegben a rendelő előtt
2021. nov. 5. 08:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk több, mint egy éve így van. Csak időpontra lehet menni és a váró nincs nyitva, csak kint a fertőző elkülönítőnél lehet várni.
2021. nov. 5. 09:08
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen megteheti. Szinte az összes háziorvosi és fogorvosi rendelőben ki van írva, hogy legfeljebb hány személy tartózkodhat a váróban.
2021. nov. 5. 09:14
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én ebben nem látok semmi rosszat. Legalább nem halmozódik a gyerekekben mindenféle nyavaja.
2021. nov. 5. 09:15
 4/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nálunk a rendelőbe senki sem mehet be, az utcán ajtó előtt állnak az emberek kabátban, idősek szegények bottal meg járókerettel várják órákig, hogy az aszisztens kijöjjön és legyen valami.
2021. nov. 5. 09:16
 5/16 anonim ***** válasza:
34%

Megteheti. És szerintem jó is, hogy megteszi. Magyarországon nagyon gyakran feleslegesen fordulnak a betegek orvoshoz. Gyakori indokok:

-erre jártam

-rég voltam

-fizetem a tb-t, nekem minden jár

-stb.

Félreértés ne essék, ha valaki tényleg beteg, akkor menjen orvoshoz. De sokszor azért kell az igazi betegeknek kint várni, mert bent vannak a feleslegesen orvoshoz fordulók.

2021. nov. 5. 09:44
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

időpontot kell kérni, akkor nem állsz annyit kint

mert a hideg meg a levegő annyira árt..

2021. nov. 5. 09:48
 7/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nálunk időpontra mehet mindenki, mégis ott várnak az ajtó előtt hidegben órákig.
2021. nov. 5. 11:51
 8/16 A kérdező kommentje:

Hiába kérek időpontot. Már azt se tartják. Ha nem sürgős eset akkor ugyan úgy ki kell várni a sort. És felnőttnek is kellemetlen kint ácsorogni a hidegben. Akkor egy kicsi gyereknek? Meg esőben is ott állsz. Nincs fedett hely.

Értem én hogy megtehetik mert ráfordítja a kulcsot és annyi. Engem azért érdekelne hogy betegjogi képviselő mit szólna ehhez.

5 Igen nyilván kicsi gyerekkel ilyen indokokkal jár az ember 🤦🤦🤦 Örülök ha nem kell menni. Sőt míg bölcsis nem lett, nem látta rendelésen a doki. Csak hát ugye oda papír kell tőle hogy mehet

2021. nov. 5. 11:58
 9/16 anonim ***** válasza:

Sőt míg bölcsis nem lett, nem látta rendelésen a doki. Csak hát ugye oda papír kell tőle hogy mehet

Szóval az a bajod, hogy az egészséges gyerekeddel nem mehetsz be az összefertőzött váróba?

2021. nov. 5. 12:26
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem. Beteg lett. Megfázott. A bölcsi nem engedi menni, amíg a doki nem ad egy papírt róla hogy meggyógyult. Ergo 2szeris vinnem kellett. És hiába öltöztettem fel jó melegen, mégis mondta hogy fázik, be szeretne menni, vegyem fel...... Stb. Ha meg tegnap viszem vissza még szarrá is ázunk.
2021. nov. 5. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!