A háziorvos visszamenőleg hány napra tud kiírni táppénzre?
A jogszabály 5 napot ír. Innentől teljesen mindegy, hogy van aki 1 2 vagy 5 napot mond.
102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet
a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről
12, mert a jogszabály azt mondja, 5 napra visszamenőleg jogoslt. Ha te ezt kéred és valóban keresőképtelen is voltál, nincs jogosultságunk megtagadni.
A naprakész nyilvántartás pedig azt jelenti, hogy folyamaots a jelentés. De akit ma veszek telen állományba, annál is fel kell tüntetni, melyik naptól, és ez lehet visszamenőleges dátum. Ezzel nem sérül a folytonosság, nem sérül a naprakészség. Ez az előírás.
#14:
"Ha te ezt kéred és valóban keresőképtelen is voltál, nincs jogosultságunk megtagadni."
És ki dönti el utólag, hogy valóban keresőképtelen voltam-e? Az orvosnak tényleg nincs joga ezt megítélni egyáltalán? Ezt elég nehezen hiszem.
Tudtommal is 5 nap.
Én például délután dolgozom, és volt olyan, hogy munkába menet kvanagyot estem, baleseti, DE az orvoskám csak 12-ig rendelt, ez pedig 13:30-kor történt.
Másnap pedig nem ír ki tegnapra, mert törvénytelen, igaz? Törvénytelen az anyád, 10#. Amúgy meg ott volt a balesetis papírom..
Olyan is volt, hogy elmentem a háziorvoshoz, hogy adjon valami idegerősítőt, mert nem bírom tovább, erre önként felajánlotta, hogy kiír egy hétre, mikor rám nézett.
Nem vettem igénybe.
Nem mindenki olyan kegyetlen, mint amilyennek szeretnétek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!