Visszatérő székrekedés, állandó puffadás és görcsök, mi lehet a probléma? Képet csatoltam.
Mostanság nagyon rosszak a napjaim, az utóbbi egy hónapban többször volt napokig tartó székrekedésem. Változatosan étkezem, reggelire tojás, zöldségek, virsli, kávé, ebédre mindig eszem levest, husit vagy tésztát, vacsira pedig szendvics vagy zabpehely. Napközben eszem gyümölcsöket (alma, banán, szilva), joghurtot, szóval nem értem mi a baj... 🙁 Rostot is fogyasztok bőven.
Ez a reggeli állapotom volt...
Az IBS szerintem az az ételintolerancia, amit nem tudtak megtalálni. Én intoleráns/allergiás vagyok a napraforgó olajra és bizonyos édesítőszerekre.
Még a teljesen megbízhatatlan a gasztroenterológusok által nem ajánlott ételinterancia/allergia teszten sem tudtak tesztelni rá. Elküldtek a saját gasztroenterológusokhoz, aki közölte, hogy vagy glutén vagy laktóz intoleranciám van vagy IBS-em, nézzük meg, hogyha kihagyom az étkezésemből a fenti kettőt, akkor elmúlik-e. Ha nem, akkor még tudnak egy-két dolgot nézni, de nagyon extrákat nem.
Kezd el táplálkozási naplót írni. Mit ettél mikor voltál rosszul. Kb. 3 heti anyaggal már lehet mit kezdeni.
Értem, köszönöm. :)
Esetleg ha bárki olvassa még a kérdésem, jöhetnek még válaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!