Visszautasíthatom a Covid tesztet?
Talán hülyén fog hangzani egyeseknek, de hányásfóbiás vagyok. Nem tudom elviselni ha valami a nyelvem hátuljához, vagy ami még rosszabb, a torkomhoz ér. Pánikba esek és valószínűleg meg is ütök valakit, ha megpróbál lefogni. Ez van sajnos. Emiatt egyszerűen nem vagyok hajlandó hagyni, hogy a torkomból vegyenek mintát. Ha esetleg mégis ezt kérnék, visszautasíthatom?
(Van egy hasonló kérdés Áprilisból - de a válaszok kicsit másra fókuszálnak, illetve nem tudom, azóta változott-e a dolog.)
Ez tényleg nem hiszti, sajnos van ilyen hogy az idegrendszer annyira megzavarodik egy ilyen beavatkozástól, hogy azt sem tudod mi történik veled és elkap a pánikroham.
Ha elmondod hogy neked hányásfóbiád van, akkor ők erre figyelnek hogy óvatosan és gyorsan mintát vegyenek, és ha pánikba esel, megvan rá a technikájuk hogyan hozzanak ki belőle.
Durranjon be a fogad és kelljen fogorvoshoz menned. Vagy szükséged legyen egy gyomortükrözésre vagy egy mandulaműtét.. Azonnal kijössz ebből a mentális betegségből. :)"
Nekem is hasonló bajom van mint a Kérdezőnek. Eddig 4 gyökérkezelésem volt és ezek mellett még 8 tömött fogam van. Nem jöttem ki ebből a betegségből. :))
De köszönjük a jókívánságokat, én csak azért nem kívánom viszont, mert nem süllyednék le erre a szintre.
Ez milyen teszt is pontosan, illetve mihez kell? Miért köteleznének rá?
A PCR-nél van ott -és garat mintavétel is.
A gyorstesztnél, ami kimutatja hamar, hogy jelenleg fertőzött vagy-e, viszont nem olyan megbízható, mint a PCR, ott csak orrból van.
Vannak szerológiai vizsgálatok is, amikkel kimutatható, hogy voltál covidos és van ellenanyagod. Ehhez vért vesznek csak. Ha van ellenanyagod, akkor fölösleges a PCR is, hacsak nem azért kéne, mert külföldre mennél és nem engednek be anélkül.
Nem kell leszavazni azokat, akik azt mondják, #9 válasza nem túl hasznos. Tényleg nem az. A fóbiák nem így működnek, de ez egyébként sem a fóbiámról szól, hanem a tesztről. #9, Ha nem áll szándékodban válaszolni a feltett kérdésre, akkor kérlek, inkább ne válaszolj. És pláne ne űzz gúnyt mások problémáiból. Lehet, hogy neked vicces, de nekem nem.
#11 Köszi, ez megnyugtató. Remélem tényleg így van, mondjuk a legtöbb egészségügyi dolgozó akivel találkoztam tényleg nagyon figyelmes és kedves.
#12 PCR, igen. Elég rizikós családban élek, van itt mindenki oktatástól kezdve a kereskedelmen át a tömegközlekedésig. Sanszos, hogy előbb-utóbb le kell teszteltetnem magam, és nem biztos, hogy elég lesz a gyorsteszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!