Visszautasíthatom a Covid tesztet?
Talán hülyén fog hangzani egyeseknek, de hányásfóbiás vagyok. Nem tudom elviselni ha valami a nyelvem hátuljához, vagy ami még rosszabb, a torkomhoz ér. Pánikba esek és valószínűleg meg is ütök valakit, ha megpróbál lefogni. Ez van sajnos. Emiatt egyszerűen nem vagyok hajlandó hagyni, hogy a torkomból vegyenek mintát. Ha esetleg mégis ezt kérnék, visszautasíthatom?
(Van egy hasonló kérdés Áprilisból - de a válaszok kicsit másra fókuszálnak, illetve nem tudom, azóta változott-e a dolog.)
"plusz a kontaktjaidat is elkérik."
Erről hallottam már, de ki az a hülye aki kibaxik az smerőseivel?
Orrból is vesznek mintát, de a "rendes" tesztnél orrból és garatból is kell. Tudom, mert már több ismerősömet és rokonomat is tesztelték, a nővéremet kétszer is. :/
#1 Áh, Vityának most kellenek a pozitív tesztek, hát hogy máshogy lehet fent tatrani a vészhelyzetet? A hotel szezonnak már javarészt úgy is vége. Azért is kezdték el tolni a COVID-os hirdetéseket, még körleveleket is küldenek :D Te nem kaptál még?
És #6:
"Úgy eszel, hogy semmi se érjen a nyelvedhez meg a torkodhoz? Egy kicsit sem fáj az egész."
Az evéssel semmi baj nincs, előtte rágok, én irányítom a számban a falatot, csukva van a szám. Ellenben amikor torokból vesznek mintát, nagyra kell nyitnod a szádat, leszorítják a nyelvedet egy pálcával, és egy idegen ember nyúl bele a torkodba egy kis pálcácskával. Semmi köze nincs az evéshez, tök ellentétes a kettő. A fájdalom meg lényegtelen - a hányásfóbiának semmi köze a fájdalomhoz. Ahhoz van köze, hogy az előbb felsoroltaktól öklendeznem kell, az ökelendezéstől pedig pánikba esek. Logikát annyira ne keress benne, a fóbiák nem arról híresek.
"Durranjon be a fogad és kelljen fogorvoshoz menned. Vagy szükséged legyen egy gyomortükrözésre vagy egy mandulaműtét.. Azonnal kijössz ebből a mentális betegségből. :)"
Egyáltalán nem, ilyen esetben vagy altatás, vagy leszíjazzák, ha csak leszíjazzák még rosszabb is lehet utána a betegsége.
Kicsit olyan ez mintha egy pókfóbiást lekötöznél és pókokat tolnál a képébe, vagy totál megkattanna, vagy csak a fóbiája romlik tőle, esetleg elájul.
De a sokkterápia sose működik a valóságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!