Ha rosszul mérték be a szemem, akkor visszautasíthatom az új szemüveget?
A régi szemüvegem dioptriáját már nem is tudom, olyan régóta meg van, nem is romlott a szemem azóta nagyon, legfeljebb egy picit, csak szerettem volna egy új keretet, egyúttal egy új látásvizsgálatot. A kontaktlencsém -3,75 mindkét szememre, amiben tökéletesen látok, a szemüveg is ehhez hasonló lehet, csak az nem olyan eles, mint a kontaktlencsém.
Vision Expressben ehhez képest -5,25 és -5,75-re mérték be a szememet, ami szerintem túlzás. Majdnem 2 dioptriat nem romlott a szemem, mert azt már nagyon is érezném, sokkal homályosabban látnék, ráadásul a cilindert is plusszosra mérték be, miközben minuszos cilinderem van.
A "szakértő" nő 2 perc alatt lezavarta az egész vizsgálatot, félek, ha kész lesz a szemüveg, olyan éles és rossz lesz, vagy épp homályos a rossz cilinder miatt, hogy vissza kell majd utasitanom. Én hülye nagy naívan bíztam a szakértelmükben és nem akartam ott balhézni, hogy ennyire elrontották, de utólag lehet el kellett volna állni az egésztől.
A látásvizsgálat nem tart tovább 2 percnél, és a szemüveg általában erősebb a kontaktlencsénél, mert messzebb van a szemtől.
Elképzelhető hogy ilyen erős szemüveg kell, de ha mégsem akkor nyugodtan megmondhatod, hogy ez nem jó, és nem veszed át.
Közben megtaláltam a szemüvegem adatait. Ezt még szemorvos irta fel nekem 2016-ban.
Mindkét szemem -3,75 (akárcsak a kontaktlencsénél), a cilinder pedig -1 és -1,5.
Mivel tényleg romlott valamennyit a szemüveges látásom, így siman lehet olyan -4/-4,5 körül, de hogy majdnem -6 legyen az kizárt.
A legrosszabb fénytörés az -4,75, illetve -5.
Az új mérés -5,25 és -5,75, fél, illetve háromnegyed dioptriával rosszabb.
A legjobb fénytörésed -3,75 és -3,75, amit el lehet érni a legrosszabbról 1,5, illetve 2 cilinderrel.
Majd próbáld fel a szemüveget, és akkor döntsd el, hogy jobb-e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!