Szerhasználat - függőség - miért van ez az általános elképzeláés, hogy aki pl. szert használ, annak csak örömök nélküli élete lehet?
"Most már nem azért nem iszom, mert nem ihatok, hanem azért, mert hála Istennek van már annyi örömöm, feladatom az életben, hogy nincsen rá szükségem."
Sokszor hallom, h az alapkiindulás: megtalálni az igazi örömöket az életben stb stb. de közben a valóság az h ismerek én olyan kemény függőt, aki naponta dolgozik, sportol, éli az életét, bnője van, stb stb, és mégis masszív függő.
Miért ez a kiinduló feltételezés függők esetében?
na meg azt se értem, h a gyűlésekre járás mit javít a helyzeten. hát sokan konkrétan időt nem tudnak kiszakítani a napból erre, és megint ugyanaz a helyzet, azaz állítólag az örömtelen életüket kellene kibeszélni. na de miért?
kénytelen vagyok azt gondolni h nem ismernek valódi függőket vagy legalábbis csak egy típusát ismerik.
ti csak kompletten tönkrement, lecsúszott függőket ismertek?
Hát vannak szerek amikből mikrogrammok kellenek csak (lsd, dmt, fentanyl stb) és ez a kategória az átlag felhasználónak kb mérhetetlen (senkinek nincs otthon ilyen pontos mérlege). Viszont ezeket a laborokban mérik pl egy bélyegen mondjuk 300 mikrogrammnyi LSD van, és akkor azt tudjuk KB ahhoz lehet kalkulálni.
A legtöbb cuccot mg-ra lehet mérni. De pl meth kristályból 50-100 mg is napokra szétszedi az embert.
A dizájner drogokat is jórészt mg-ban lehet számolni (bár van amiből 1 mg is halálos) a szállós katinonokból is 50-meg 100 vagy 200 mg-ot is be lehet egyszerre lőni. Láttam már olyat aki belőtt 1 g metilont, és kibírta, sőőt az volt neki a jó löket mert már annyira rajta volt.
Ezért mondtam hogy ahány szer, annyi adagolás.
Nekem pl az egyik kedvenc ópiátos tabim a tilidin al volt. Ez egy Német gyógyszer (kb közepes) és ebből nekem 250 mg körül kellett. Erről tudok csak pontos infót mondani. Ja és 250 az úgy kellett hogy 0 toleranciával. Tehát ha hetek/hónapok óta nem használtam ópiátot, és benyomtam egyszerre 250-et akkor éreztem magam jól. Mondjuk én a heroinhoz viszonyítottam 😃
Olyan kb 9 éve vagyok inravénás, de engem pl az ópiátok nem kaptak annyira el. 3 éve kipróbáltam, és használtam heroint, de a testi függőség teljesen nem alakult ki, mivel eljöttem abból a környezetből. Utána még volt egy metadonos rövid korszakom is. Az olcsó volt, és azt is jó volt lődözni. Aztán még néha napján nyáron máktea, meg amikor véletlen a kezembe kerül valami tabi. Szóval nem vagyok fizikailag ópiát függő. Viszont jó az a nyugalom, és az ópiátok azért jók, mert megnyugtatnak, és nem kell szembesülni a problémákkal.
Lejönni is próbáltam. A max idő amit tisztán sikerül kibírni az majdnem fél év volt. De az az igazság hogy utálom ezeket a gyári munkákat. Most pl nem dolgozom. Mindenhonnan kirúgnak, mert ha fizetés kapok belődözöm magam, és nem tudok napokig bejárni. Mivel nem olyan életet élek, amiben jól érezném magam - ezért idővel mindig vissza esek.
Amit írtál az tipikusan igaz az ópiátokra. Az embernek nagy fájdalmai vannak, és leszedálják valami ópiátos cuccal - később meg aztán ugye ezekre rászokik. Aztán lehet már nem írja fel neki az orvos, hát átvált a fekete piaci cuccokra, mert ugye már elvonása van (ami egyre rosszabb lesz). Az ópiátokra tehát általánosan igaz hogy váratlanul is bele lehet csúszni."
>>>hogy érted h "egyre rosszabb lesz"?
Itt arra gondoltam hogy aki elkezdi szedni ezeket annak hamar hangulatingadozásai lesznek - ha nem szedi rendszeresen. Ezt sokan még le se vágják, de beszedik, mert annyit éreznek hogy valami nem stimm. Amire észbe kapnak addigra hónapok is elmennek, és kialakul a fizikai függőség is. Mire sokan észreveszik már elég komoly függőség is kialakulhat.
A gyári munka helyett, mi az amit tényleg szívesen csinálnál? Amiben örömed lelnéd?
Lennél például halőr, vadőr, erdész, pap, állatgondozó, idősgondozó vagy efféle?
de ha számítástechnikai tanulásra rá tudnád venni magad, azzal tuti tudnál bőven 200 felett is keresni! már diákmelóban is többet keresnek informatikai területeken. szóval sztem ez megérné ...
hát amúgy meg igen, ez a magyar valóság sajnos. aztán ugye tulképpen lett három réteg nálunk: aki tehette, elmenekült normális országba, egy másik része eleve kiváltságos körben van és mindenképp van lóvéja, aztán a harmadik része pedig éli a szürke hétköznapjait a 200-ból vagy annyiból se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!