Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerhasználat - függőség -...

Szerhasználat - függőség - miért van ez az általános elképzeláés, hogy aki pl. szert használ, annak csak örömök nélküli élete lehet?

Figyelt kérdés

"Most már nem azért nem iszom, mert nem ihatok, hanem azért, mert hála Istennek van már annyi örömöm, feladatom az életben, hogy nincsen rá szükségem."

[link]

Sokszor hallom, h az alapkiindulás: megtalálni az igazi örömöket az életben stb stb. de közben a valóság az h ismerek én olyan kemény függőt, aki naponta dolgozik, sportol, éli az életét, bnője van, stb stb, és mégis masszív függő.

Miért ez a kiinduló feltételezés függők esetében?

na meg azt se értem, h a gyűlésekre járás mit javít a helyzeten. hát sokan konkrétan időt nem tudnak kiszakítani a napból erre, és megint ugyanaz a helyzet, azaz állítólag az örömtelen életüket kellene kibeszélni. na de miért?

kénytelen vagyok azt gondolni h nem ismernek valódi függőket vagy legalábbis csak egy típusát ismerik.

ti csak kompletten tönkrement, lecsúszott függőket ismertek?

2021. szept. 20. 07:42
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Hát vannak szerek amikből mikrogrammok kellenek csak (lsd, dmt, fentanyl stb) és ez a kategória az átlag felhasználónak kb mérhetetlen (senkinek nincs otthon ilyen pontos mérlege). Viszont ezeket a laborokban mérik pl egy bélyegen mondjuk 300 mikrogrammnyi LSD van, és akkor azt tudjuk KB ahhoz lehet kalkulálni.

A legtöbb cuccot mg-ra lehet mérni. De pl meth kristályból 50-100 mg is napokra szétszedi az embert.

A dizájner drogokat is jórészt mg-ban lehet számolni (bár van amiből 1 mg is halálos) a szállós katinonokból is 50-meg 100 vagy 200 mg-ot is be lehet egyszerre lőni. Láttam már olyat aki belőtt 1 g metilont, és kibírta, sőőt az volt neki a jó löket mert már annyira rajta volt.

Ezért mondtam hogy ahány szer, annyi adagolás.

Nekem pl az egyik kedvenc ópiátos tabim a tilidin al volt. Ez egy Német gyógyszer (kb közepes) és ebből nekem 250 mg körül kellett. Erről tudok csak pontos infót mondani. Ja és 250 az úgy kellett hogy 0 toleranciával. Tehát ha hetek/hónapok óta nem használtam ópiátot, és benyomtam egyszerre 250-et akkor éreztem magam jól. Mondjuk én a heroinhoz viszonyítottam 😃

2021. szept. 24. 10:23
 22/38 anonim ***** válasza:

Olyan kb 9 éve vagyok inravénás, de engem pl az ópiátok nem kaptak annyira el. 3 éve kipróbáltam, és használtam heroint, de a testi függőség teljesen nem alakult ki, mivel eljöttem abból a környezetből. Utána még volt egy metadonos rövid korszakom is. Az olcsó volt, és azt is jó volt lődözni. Aztán még néha napján nyáron máktea, meg amikor véletlen a kezembe kerül valami tabi. Szóval nem vagyok fizikailag ópiát függő. Viszont jó az a nyugalom, és az ópiátok azért jók, mert megnyugtatnak, és nem kell szembesülni a problémákkal.

Lejönni is próbáltam. A max idő amit tisztán sikerül kibírni az majdnem fél év volt. De az az igazság hogy utálom ezeket a gyári munkákat. Most pl nem dolgozom. Mindenhonnan kirúgnak, mert ha fizetés kapok belődözöm magam, és nem tudok napokig bejárni. Mivel nem olyan életet élek, amiben jól érezném magam - ezért idővel mindig vissza esek.

Amit írtál az tipikusan igaz az ópiátokra. Az embernek nagy fájdalmai vannak, és leszedálják valami ópiátos cuccal - később meg aztán ugye ezekre rászokik. Aztán lehet már nem írja fel neki az orvos, hát átvált a fekete piaci cuccokra, mert ugye már elvonása van (ami egyre rosszabb lesz). Az ópiátokra tehát általánosan igaz hogy váratlanul is bele lehet csúszni."

>>>hogy érted h "egyre rosszabb lesz"?

Itt arra gondoltam hogy aki elkezdi szedni ezeket annak hamar hangulatingadozásai lesznek - ha nem szedi rendszeresen. Ezt sokan még le se vágják, de beszedik, mert annyit éreznek hogy valami nem stimm. Amire észbe kapnak addigra hónapok is elmennek, és kialakul a fizikai függőség is. Mire sokan észreveszik már elég komoly függőség is kialakulhat.

2021. szept. 24. 10:32
 23/38 anonim ***** válasza:

A gyári munka helyett, mi az amit tényleg szívesen csinálnál? Amiben örömed lelnéd?

Lennél például halőr, vadőr, erdész, pap, állatgondozó, idősgondozó vagy efféle?

2021. szept. 24. 15:14
 24/38 A kérdező kommentje:
az is eredmény h nem alakult ki függőség ópoátokra .... de arra figyeltem fel, h meglehetősen rövid időszakokról beszélsz. "hónapok is elmúlnak" ?? hát akkor mit mondjunk egy komoly ópiátfüggőre, aki 15-20 éve iv. hazsnálja a szert?
2021. szept. 24. 21:10
 25/38 A kérdező kommentje:
egyébként tényleg érdekes kérdés h mással nem foglalkoznál, ami esetleg örömet okozna? vagy miért csak gyári mumkában gondolkodsz eleve?
2021. szept. 24. 21:11
 26/38 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy a különféle munkák (pl számítástechnikai) amik érdekelnének ahhoz tanulni kéne. Nekem pedig már nem valami jó a memóriám. Külön képzettség nélkül meg marad minden a régi. Azt is viccnek tartom hogy ilyen 200 ezres fizetések vannak. Kőműves mellett is jó ha napi 10-et adnak, pedig az aztán elég kemény meló. Azt látom hogy ezekből a fizetésekből nem lehet egykönnyen előrébb jutni, és kb el sem tudom képzelni hogy hogyan tudnám önmagam fenntartani. Szóval kb valahogy így látom ezt...
2021. szept. 25. 14:39
 27/38 A kérdező kommentje:

de ha számítástechnikai tanulásra rá tudnád venni magad, azzal tuti tudnál bőven 200 felett is keresni! már diákmelóban is többet keresnek informatikai területeken. szóval sztem ez megérné ...

hát amúgy meg igen, ez a magyar valóság sajnos. aztán ugye tulképpen lett három réteg nálunk: aki tehette, elmenekült normális országba, egy másik része eleve kiváltságos körben van és mindenképp van lóvéja, aztán a harmadik része pedig éli a szürke hétköznapjait a 200-ból vagy annyiból se.

2021. szept. 25. 16:13
 28/38 anonim ***** válasza:
Neked az 500e is kevés lenne ha drogra költöd az egészet.
2021. szept. 25. 16:15
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Szia hát érdekes kérdés de mindenképen nagyon hasznos. Azért mert így lett belenevelve a társadalomba hogy a fű rossz, spuri rossz stb. Ha ezeket toldod akkor neked biztos csak szar életed lehet. Aki ezeket mondja abban biztos lehetsz, hogy az ég világon semmit nem tud róla. Démonizálva van az egész főleg az idősebb boomer korosztály részéről és ennek egyszerű okai vannak. Az hogy ők nem ismerik mert amikor fiatalok voltak nem volt csak a szipuzás meg máktea max és amit nem ismerünk attól félünk. Akárhányszor belefutok egy ilyen beszélgetésbe megkérdezem, hogy mitől jobb az alkohol , miért is legális? Az etil alkohol egy amfet@min keménységű drog. Mégis isszák tudatlanul esküvőn, bálon, kocsmába, egy nehéz nap végén vagy buliba, rossz esetbe buli nélkül otthon is eközben mondogatják, hogy mocskos drogosok. Mégis krisztus vére. Nem kissé ellentmondásos ez? Emberek éltét teszi tönkre és lealjasít úgy mint a többi. Gondolj bele ha mondjuk úgy alakul a történelmünk hogy a spuri lett volna krisztus teszte akkor meg az alkohol lenne ördögtől való. De ugyan ez lehetne a fűvel de bármi mással is. K nagy képmutatás az egész. És a legszomorúbb az egészben az, hogy sokan így lesznek valójában függők ettől a gondolkodástól mert ha tol valamit benne bűntudat keletkezik mert ő most bűnt követ el meg elcseszi az életét, sorsontó szar lesz belőle aki azt eredményezi, hogy még többet fog tolni. Pont ezért legalizál/ dekriminalizál csomó állam mert ezt megértette. Itt ez fényévekre van, addig csak hulljanak az emberek. Az igazság az, hogy a mendemondáknak a fele nem igaz a szerhasználatról. Na meg az sem mindegy milyen szert használsz. Az önsegítő csoportokban meg egyesen brutális, hogy milyen önátverések mennek. “Amikor használtam minden szar volt, a cipőfűzőm sem tudtam bekötni de most hogy nem így már minden megy” meg ehhez hasonló vallomások mennek és el is hiszik ezt. Mint egy vallásban, dettó ott is ez megy. Visszakapcsolódva van az a fajta szercsoport amit elítélek mert tényleg mocsok de van a szerhasználatnak az a szintje is amikor pozitív hatással van az egyénre , tapasztal olyan dolgokat amiből épül amikor megváltozik jó irányba és azokra szerekre még rá se lehet szokni. Erről nem lehet hallani, tabu. Persze eddig nem terjed el az átlag proletár agya csak addig hogy jujj rossz. Nagy fokú a sötétség mèg ebben.
2021. okt. 2. 11:25
 30/38 A kérdező kommentje:
ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, és hát végre akkor örülök, h vki az önsegítő csoportokat illetően is őszintén ki meri mondani, amit sztem tuti sokan éreznek, csak belemenenek, mert ez a protokoll, és elhiszik, h márpedig annak működnie kell.
2021. okt. 2. 13:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!